Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СтильКотеджкор, академія та e-girl: розбираємо популярні тренди з TikTok

Котеджкор, академія та e-girl: розбираємо популярні тренди з TikTok — Стиль на Wonderzine

Та який одяг відповідає цим естетикам

TikTok відомий тим, що починає світові тренди: від перевтілень, які надихають експериментувати зі своїм стилем, до реалістичних POV (point of view), де глядач уявляє себе головним персонажем певного сюжету.

У 2020 році користувачі платформи знайшли спосіб розважитися під час карантину – у мережі стали знімати все більше відео, які відповідають певній естетиці. Хоча не всі ці напрями нові й уже були популярні в Tumblr, тіктокери вивели їх на новий рівень завдяки атмосферним роликам, які надихають пофарбувати волосся в рожевий або втекти подалі від життя в мегаполісі.

Найчастіше назві естетики відповідає певне слово, яке її описує, зєднане із суфіксом -кор, що походить від французького «coeur» – «серце». Так і зявилася грендперенткор із трендом на вязання й випікання та поеткор у стилі письменників-романтиків.

Розповідаємо про найпопулярніші естетики з TikTok із прикладами відео та трендів, на які вони вплинули.

@cosyfaerie

Vibe with me☕️? #darkacademia #darkacademiaaesthetic #vintage #vintagevibes #booktok #aesthetic

♬ Reflections by Toshifumi Hinata - Blue

#darkacademia

@crescentshay

making my dream cottagecore dress (aka my daisy dress ?) - inspired by the strawberry dress! #diy #fashion #cottagecore #strawberrydress

♬ Line Without a Hook - Ricky Montgomery

#cottagecore

@her.atlas

gave myself a makeover ???? catch the whole video + what my husband thought on YouTube! #egirls #egirlchallenge #wipeitdown #wipeitdownchallenge

♬ #WIPEITDOWN - BMW KENNY

#egirl

@cristinaviseu

Watch Bridgerton like a Duchess ? #bridgerton #bridgertonnetflix #royalcore #royalcoreaesthetic #netflix #cottagecore #tiktokfood #afternoontea #uwu

♬ Wildest Dreams - Duomo

#royalcore

Темна академія

#darkacademia

Запалена свічка, каліграфія, вірші, дощ і сірість. Приблизно так можна описати одну з найпопулярніших естетик – темну академію. Її прихильники віддають перевагу похмурій атмосфері, люблять цитувати класичну літературу й романтизують навчання. У присвяченим цій естетиці відео найчастіше можна побачити книги з пожовклими сторінками, листи з конвертами й дерев’яні меблі, поки на тлі грають класичні композиції. Ліс у негоду, бібліотеки, музеї та старі будівлі – ідеальні локації для зйомок подібних тіктоків. У кольоровій палітрі переважають чорний, сірий, темно-зелений. Щоби зрозуміти естетику темної академії, блогери радять дивитися «Гаррі Поттера», «Клуб мертвих поетів» і «Маленьких жінок».

З популярністю темної академії, зросла популярність одягу, пов’язаного з естетикою: це речі, які нагадують шкільну уніформу. На відео бачимо картатий принт, білі сорочки, жилетки, спідниці, водолазки, краватки, пальто або тренчі.

РЕЧІ: жилет – Zara, сорочка – Ulla Johnson, сукня – Litkovskaya, пальто – Mango, спідниця – Alexa Chung

Котеджкор

#cottagecore

Естетика котеджкор з’явилася саме в TikTok, а під час карантину набула популярності. Сьогодні перегляди відповідного хештегу в мережі загалом сягають позначки в 5 мільярдів. Пояснити тренд на цю естетику можна просто: у період локдауну люди стали ближчими до простих речей і до природи. Котеджкор із його філософією slow life може відтворити кожен, хто любить проводити час на свіжому повітрі та наповнює себе через приємні клопоти, як готування або садівництво.

Назва естетики походить від «котеджу», тож її головні особливості – усе, що можна пов’язати з життям подалі від метушні: тваринами, садом, домашніми пирогами, чаєм, фруктами, рослинами.

Оскільки котеджкор поєднує в собі красу та практичність, одяг їй призначили відповідний. Найчастіше це довгі сукні, брюки та сорочки з легких матеріалів, сумки-корзинки, флористичний принт і навіть фартуки. Цінуються автентичні речі, зроблені своїми руками: в’язані светри та кардигани, прикраси з намистин. Серед кольорів переважають ніжні та природні відтінки: рожевий, білий, блакитний, коричневий, зелений.

РЕЧІ: сумка – Cult Gaia, сукня – Sleeper, штани – Le Kasha, сукня – Rixo, резинки – Stradivarius

E-girl

#egirl

Естетика e-girl (скорочено від electronic girl) вважається протилежною котеджкору, тому мінімалістичною її назвати важко. Цей напрям набув популярності ще сім років тому в Tumblr, проте тіктокери відродили та доповнили його особливості. E-girl поєднує в собі ніжність і гранж: такі дівчата зазвичай люблять аніме, відеоігри, слухають рок та експериментують зі сміливим макіяжем. До подібних експериментів вдаються і хлопці у відео під хештегом e-boy.

Хоча образ e-girl може здаватися незвичним, його елементи точно знайдуться у вашій шафі. У якомусь сенсі він повторює тренди 90-х із футболками поверх лонгслівів та яскравим меліруванням. З такою естикою найчастіше асоціюють одяг із полосатим принтом, чокери, макіяж із рум’янами та довгими стрілками (згадаймо субкультуру емо), пари різних сережок та аксесуари з ланцюжками. Стиль e-girl порівнюють із косплеєм, адже в тематичних роликах блогерок можна побачити в кольорових лінзах і з рожевим волоссям, їх також застосовують для перевтілень у персонажів. Але все ж головна особливість образу e-girl – сміливі акценти, незалежно від того, які саме з них вам до душі.

РЕЧІ: джинси – Ksenia Schnaider, боді – Ttswtrs, комбінезон – H&M, лонгслів – Mango, чоботи – Zara

Роялкор

#royalcore

Прихильникам «Бріджертонів» присвячується. На противагу сучасній і сміливій e-girl, роялкор відтворює образ стародавньої знаті з її вишуканістю, чаюваннями, бальними сукнями та прикрасами. У відео під цим хештегом блогери уявляють себе представниками європейської монархії та намагаються максимально реалістично відтворювати атмосферу минулих століть. Хоча роялкор дотримується конкретної стилістики, блогери створюють різноманітний тематичний контент: хтось знаходить історичні будівлі, шиє сукні та пише сценарії, а хтось створює уявні ситуації, через які несподівано з’являється бажання бути запрошеним на королівський бал.

Гардероб у прихильників роялкору теж королівський: корсети, пишні спідниці, довгі рукавички. До аристократичних образів блогери часто додають віяло, корону, перлини. Серед матеріалів переважають шовк, оксамит і мереживо.

РЕЧІ: сумка – Zara, корсет – Frolov, сукня – Monique Lhuillier, халат – Lessless, обруч – Rosantica

Текст:

Анастасія Матрунич

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.