Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Стиль9 молодих українських брендів, які створюють прикраси

9 молодих українських брендів, які створюють прикраси — Стиль на Wonderzine

Ears & fingers, île, Bruá

Розпочинати власну справу з виготовлення прикрас – нелегка задача, адже світова конкуренція досить велика. Проте українським брендам усе ж таки вдалося вирватися на ринок і завоювати серця прихильників. Ми розповідаємо про дев’ять українських брендів прикрас, за якими точно варто слідкувати.

Текст: Анна Хаєцька

Обкладинка: o2jewellery

Ears & Fingers jewelry

Дизайнерка та ювелір бренда, 27-річна Олександра Скакліньова заснувала Ears & Fingers у 2019 році. «Ще 12 років тому, коли навчалася в 9 класі, я захопилася створенням прикрас. Уже тоді навіть з’явилися перші покупці моїх виробів. Захоплення дорослішало разом зі мною, і чотири роки тому я почала навчатися ювелірній справі, стала ученицею майстра-ювеліра. У закоханості до справи я створила першу колекцію бренда Ears & Fingers jewelry», – розповідає Олександра.

У колекціях Ears & Fingers jewelry представлені каблучки, кафи зі срібла та 14-каратного золота – ювелірні прикраси, які народжуються в гармонійному поєднанні традиційної ювелірної ручної роботи, стійкого виробництва та сучасних 3D-технологій.

île

Дизайнер Саша Трофименко вирішив зробити ребрендинг власного бренда Trofymenko та запустив марку île. «Я зрозумів, що для міжнародних продажів запам’ятовування продукту дуже важливе й однозначно потрібно було спростити ім’я бренда. Після довгого пошуку з’явилася назва île як назва острова, на якому я, можна сказати, виріс, у Сардинії, і île як острів в перекладі французькою», – пояснює Саша.

Прикраси виготовляють на фабриках в Італії, які випускають продукцію для всіх відомих світових брендів. Дизайнер робить акцент на тому, що прикраси є гендерно нейтральними та підійдуть як чоловікам, так і жінкам.

«Процес створення досить тривалий. Починається все з ідеї та технічного малюнка, який потім перетворюється на 3D-модель, для цього у нас є кращий 3D-графік. Потім модель проходить досить тривалий процес доопрацювання та друку в тестових режимах. Усе це для створення макета майбутньої прикраси, а після того, як нам усе подобається, ми віддаємо модель на виробництво в Італію, де роблять спочатку тестові зразки, потім – оригінал і серію», – розповідає дизайнер.

Bruá

Засновники бренда Олександра Вдовіна та Тарас Кузняк розповідають, що створення прикрас для них – це передусім про людей, комунікацію та жести: прикраси фіксують найяскравіші людські способи комунікації: сережки обрамляють обличчя, яке передає емоції, персні та браслети – руки.

Бренд створює масивні кліпси, мініатюрні сережки та каблучки, що за формою схожі на лаву зі срібла та морське каміння. Є й прикраси з перлами та позолотою.

«На початку нашим орієнтиром було жіноче тіло, його форми, характер. Потім розуміння форми об’єкта прийшло після знайомства з роботами скульптора Константіна Бранкузі й архітекторки Захи Хадид (на перший погляд дві окремі паралелі, але в них є дещо дуже схоже – характер форм)», – пояснюють дизайнери.

Sa Pasé

До того, як створити власний бренд, Аліна Чернова працювала вебдизайнеркою, а Тетяна Ромась – проджект-менеджеркою в архітектурному бюро. Дівчата – давні подруги й обожнюють прикраси з дитинства. Вони любили подорожувати та відшукувати унікальні прикраси на вінтажних ринках і в локальних магазинчиках прикрас.

Але потім вони роз’їхалися по різних містах і в знак своєї дружби у 2019 році заснували спільний бренд.

«Для нас прикраси – це ритуал любові до себе. Від моменту, коли ти шукаєш щось особливе, до того, як зберігаєш свою колекцію та, збираючись кудись, обираєш, якою ти будеш сьогодні», – розповідають дівчата.

Бренд не прив’язаний до сезонності колекцій і кількості одиниць та працює за філософією slow living, коли все починається з внутрішнього відчуття потреби до тої чи тої прикраси та спільного бачення трендів.

У процесі створення кожна прикраса проходить шлях від ескізів і креслень до 3D-моделювання та виготовлення фізичних моделей майбутніх виробів, які узгоджують і допрацьовують до фінального вигляду.

«У нас немає ювелірної освіти, ми заглиблюємося в цю сферу з кожною новою ідеєю та кожна нова позиція стає технологічно довершенішою. Ми співпрацюємо з декількома українськими виробництвами, що розташовані в Харкові. Також ми вважаємо, що прикраси не мають статі, і дуже радіємо, коли наші печатки або підвіски обирають для себе чоловіки», – діляться Тетяна й Аліна.

enginears

Архітекторка Катя Зуєва заснувала власний бренд прикрас у 2017 році. «Я співвласниця архітектурного бюро, і освіта дозволяє мені застосовувати на практиці унікальний підхід до кожного проєкту й експериментувати зі стилем, фактурами й формами. Цей підхід перейшов і в створення прикрас. Тут я теж застосовую архітектурний принцип: усі вироби створюю за правильним підбором композиції, кольорів і матеріалів», – пояснює Катерина.

Прикраси бренда складаються з натуральних компонентів: перлини, гірський кришталь, різні камені деінде міксуються з декоративними вставками бісеру та полімерних намистин. Усі сережки, браслети, кільця та намиста створюються вручну й часто в єдиному екземплярі.

«У якийсь момент мені захотілося чогось унікального та чого ні в кого немає. Потім мої вироби побачили подружки й захотіли, щоб я їм зробила теж. Так і пішла робота над прикрасами, а також ідея того, щоб вироби були у єдиному екземплярі. Але з розвитком бренда однаково доводиться повторюватися у виробах. Адже завжди знайдеться хтось, хто хоче каблучку, як у когось. Тому за можливості виготовляю декілька однакових позицій, але не масово», – розповідає Катя.

Alona Makukh Jewelry

Перед тим, як створити власний бренд, Альона Макух кілька років колекціонувала мінерали й писала картини. А у 2016-му заснувала власну справу. «Якось я купувала матеріали для своїх художніх робіт в «Епіцентрі» та побачила класні деталі від камазів та інші металеві фрагменти й вирішила в пориві самовираження адаптувати їх як каблучки. Потім народилася ідея робити прикраси з мінералами. Передусім для себе. Те, що було в магазинах, ніколи не задовольняло мої потреби. І майже відразу в мене почали їх купувати. На той момент не було ще ні назви, ні брендових коробок», – розповідає Альона.

Зараз у бренда власне виробництво та студія-шоурум на Лютеранській. Кожна каблучка виготовляється вручну без ескізів і заготовок. Усі каблучки створюються за індивідуальним замовленням з огляду на всі побажання клієнта й, за словами дизайнерки, ідентичний повтор неможливий.

Цього року з’явилася нова лінія каблучок Premium collection, де дорогоцінні камені абстрактно вирізані в золото.

o2jewellery

Масивні золоті та срібні персні з грецькими профілями, які хочеться тут же приміряти та залишити собі, – впізнавана річ бренда. Заснувала o2jewellery Діана Суріновіч у 2016 році. Ще з часів навчання в художньому коледжі дівчина захоплювалася давньогрецькими міфами, потім вирішила втілити це захоплення в життя. «Мені завжди було цікаво робити щось своїми руками. У дитинстві я зробила першу каблучку з соломи, потім був бісер і різна біжутерія. До ювелірного мистецтва прийшла зовсім несподівано для себе, коли завдяки щасливому випадку потрапила в майстерню до приватного майстра. Сама я прикраси не ношу, мені подобається процес їх створення та бачити, що це подобається людям», – розповідає Діана.

Колекції поділені за темами: перша колекція повітряна, яка підкреслює назву бренда О2 своєю легкістю, плавністю ліній і лаконічним дизайном. Друга колекція присвячена давньогрецькій скульптурі, третя – архітектурі.

mari.b.

Бренд mari.b створює ювелірні вироби з натуральним камінням і бісером. Знаковими в mari.b. стали кольє з намистин і бісеру та кафи.

Засновниця бренда Марія Будник кілька років тому поїхала до доньки в Нью-Йорк і потрапила до магазинчиків, де продавалося багато намистин, бісеру та різноманітних кристалів. «Я зайшла до японського магазинчика, який змусив мене скупити декілька кілограмів яскравого та різноманітного скарбу (бісер, стеклярус, намистини, всілякі застібки та кріплення). Після приїзду до Києва я почала робити браслети й дарувати подругам, а оскільки вони всім сподобалися, я подумала зробити ще більше різних прикрас», – розповідає Марія.

Ескізи Марія робить самостійно, потім віддає їх ювелірам, і вони виготовляють вироби, які можна придбати в ЦУМі та в apartment13 в Одесі.

Kraplya Jewellery

Команда бренда – це дві подруги Лесик Наталія й Анна Щоголєва, які ще в студентські роки ​​створили перші каблучки-планети. У дівчат на той час не було професійного обладнання, але було 100% бажання створювати щось своє. «Усе починалося з емалі, якою в нашій команді займається Наташа. Її любов до живопису передається в кожному кольорі», – розповідає Аня.

Усі процеси: від створення ескізів, плавлення, виготовлення дроту до фінального полірування – дівчата роблять вручну у власній майстерні.

«Наша команда розвіює міфи про те, що дві подруги не можуть вести спільну справу. Головне бути на одній хвилі та розуміти одна одну», – вважає Наталія.

Бренд виготовляє срібні прикраси з природними текстурами. Є як мінімалістичні вироби, так й оздоблені емаллю та напівдорогоцінним камінням.

Розповісти друзям
3 коментаряпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.