Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СтильБританський Vogue представив обкладинку з 9 моделями африканського походження

Номер символізує початок «нової ери» в індустрії моди

Британський Vogue представив обкладинку лютневого номера, на яку помістили фото дев’ятьох моделей африканського походження.

Як зазначає The Guardian, обкладинка символізує початок «нової ери» в індустрії моди, транслюючи інклюзивність. На фото можна побачити Адут Акеч, Ньягуа Руае, Анок Яй, Меджесті Амаре, Амар Аквей, Джанет Джамбо, Маті Фолл, Абені Нхіал і Ейкон Чангкоу. Автором зйомки виступив Рафаель Паваротті.

Головний редактор британського Vogue Едвард Еннінфул поділився, що зйомка в лютневому номері є важливим твердженням проти токенізму, тобто створення видимості інклюзивності через символічні дії без прагнення до системних змін. «За лаштунками вже не одна або дві, а безліч темношкірих топмоделей зайняли значуще, істотне й рівне місце серед найуспішніших жінок, що працюють у моді сьогодні. Для мене дуже важливо це бачити», – сказав Еннінфул.

Головний редактор додав, що «зростання африканської репрезентації в моделінгу пов’язане не лише з символізмом або простими стандартами краси». «Ідеться про піднесення материка. Це про економіку, приріст, культуру, перспективи, зміни й диво», – сказав Еннінфул.

Номер випустять у продаж з 18 січня.

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.