Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЧерез критику Gucci вилучить з нової колекції всі вироби з фетру

Бренд звинуватили в недотриманні зобов’язань щодо відмови від хутра

Gucci вилучить із нової колекції всі вироби з фетру, для яких використовували кролячий пух. Бренд звинуватили в недотриманні зобов’язань не використовувати хутро тварин для створення одягу. Про це пише Hypebae.

Ідеться про колекцію Year of the Rabbit, випущену напередодні китайського Нового року. Серед тих, хто критикував її, були режисерка й захисниця прав тварин Ребекка Каппеллі, а також оглядач Jadedigital Маркус Пенцек. Вони, зокрема, звернули увагу на жіночий капелюх, повністю зроблений з фетру.

«Експлуатація кроликів у рекламі під час продажу продуктів, які завдають їм шкоди, – це не спосіб святкувати рік кролика», – написала Каппеллі.

Спочатку в Gucci пояснили, що кролячий пух технічно не класифікується як хутро, оскільки він не використовується зі шкірою тварини. Тому в Gucci вважали, що матеріал насправді відповідає їхній політиці без хутра. Однак бренд усе ж вирішив відмовитися від продукції.

Gucci були першими, хто пообіцяв відмовитися від хутра у 2017 році. Інші бренди групи Kering наслідували цей приклад упродовж наступних років, доки у 2021 році не відмовилися від хутра повністю.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.