Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМодна індустрія має скоротити свої викиди вдвічі до 2030 року – звіт ООН

Серед необхідних заходів – відновлювальні джерела й віддалена робота

Відповідно до нового звіту ООН про кліматичні зміни, модна індустрія разом з іншими галузями мають зменшити свої викиди парникових газів майже вдвічі вже до 2030 року. Лише так можна буде залишитися в межах Паризької угоди, яка допускає максимум глобального потепління на 1,5°C. Про це пишуть WWD.

Цілі модної індустрії в цьому напрямі «недостатньо агресивні», ідеться у звіті. Доктор Хосунг Лі, голова Міжурядової групи експертів з питань змін клімату (IPCC), констатував, що темпи й масштаб того, що було зроблено досі, а також поточні плани, недостатні для боротьби зі зміною клімату.

З огляду на це модна й інші індустрії потребують термінового розширення екологічних заходів, зокрема впровадження відновлюваних джерел енергії. Серед соціальних змін вказують залученість до перероблення сміття й появу віддаленої роботи. Для цього кліматичні інвестиції повинні в 3–6 разів перевищувати поточне фінансування.

Згідно зі звітом, люди, які живуть у кліматично вразливих районах, мають у 15 разів більше шансів загинути від повеней, посух, штормів або інших погодних явищ, спричинених кліматом.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.