Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниAdidas хоче заборонити Black Lives Matter використовувати три смужки в логотипі

На думку компанії, це вводить людей в оману

Компанія Adidas звернулася до Управління товарних знаків США, щоб ті відкликали дозвіл на використання логотипу з трьома паралельними смугами в організації Black Lives Matter через те, що логотипи обох компаній нібито надто схожі. Про це пише The Guardian.

У планах Adidas заборонити організації BLM використовувати дизайн із трьома смужками на тих видах товарів, які також продає спортивний бренд: футболках, головних уборах, рюкзаках тощо. Як зазначили представники Adidas у заявці, дизайн організації Black Lives Matter надто схожий на їхній, і це може змусити споживачів подумати, що їхні товари пов’язані або походять з одного джерела.

Організація Black Lives Matter, яка бореться зі свавіллям щодо темношкірих людей з боку поліції, зареєструвала свою торгову марку у 2020 році. Відтоді вона використовує логотип з трьома жовтими смугами на різному мерчі: одязі, сумках, браслетах, чашках.

Adidas відмовився коментувати цю ситуацію. Представники організації Black Lives Matter мають відповісти Управлінню товарних знаків США до 6 травня.

Раніше Adidas уже звертався з подібною заявою щодо логотипу бренда Tom Browne – тоді суд присяжних вирішив, що смугастий принт Tom Browne не порушує права Adidas на товарний знак.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.