Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниDior звинуватили в расизмі через рекламу, на якій азійська модель відтягує куточок ока

Азійці заявили, що це фото принижує їх

Французький бренд Dior звинуватили в расизмі через рекламу нової колекції косметики, у якій азійська модель відтягує пальцями куточок ока. Про це пише BBC.

Після того, як бренд опублікував це фото в Instagram із підписом «передай свою котячу запеклість», користувачі соцмережі звинуватили його в расовій дискримінації й назвали позу моделі «принизливою». Пізніше Dior видалили пост.

Обурені користувачі поширили фото моделі в китайській соціальній мережі Weibo, де розкритикували бренд і запустили вірусний хештег із написом: «Реклама косметики Dior звинувачується в дискримінації азійців». Деякі користувачі мережі закликали китайських знаменитостей, які позують для Dior, припинити свою співпрацю з брендом.

Це не перший випадок, коли Dior опиняється в центрі суперечок у Китаї, країні з одним з найбільших ринків його збуту. У 2021 році світлина китайського фешн-фотографа для бренда викликала обурення після того, як деякі користувачі мережі заявили, що вона втілює західні стереотипи щодо азійських облич. Пізніше фотограф вибачився, а Dior заявив, що «поважає почуття китайського народу».

У 2022 році Dior звинуватили в «культурному привласненні» китайського традиційного дизайну для однієї зі своїх спідниць.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.