Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАкторка Джаміла Джаміль засудила феміністок за відвідування Met Gala, присвяченого Лагерфельду

Покійний модельєр був відомий жорстоким ставленням до жінок

Британська акторка й ведуча Джаміла Джаміль розкритикувала знаменитостей-феміністок за відвідування Met Gala 2023, присвяченого покійному модельєру Карлу Лагерфельду. Про це пише The Independent.

Джаміль назвала відвідування заходу прикладом вибіркової «культури скасування».

«Багато відомих феміністок вирішили відзначити на найвищому рівні чоловіка, який публічно був жорстоким до жінок, повних людей, іммігрантів і до тих, хто пережив сексуальне насильство. А всі жіночі видання й користувачі інтернету вирішили радісно проігнорувати це», – зазначила акторка на своїй сторінці в Instagram.

На думку Джаміль, «голлівудські ліберали» дозволяють собі «заплющити очі» на неправомірну поведінку людини, якщо вона створює щось цінне. Акторка не вперше висловлює своє невдоволення темою цьогорічного Met Gala. Ще в жовтні 2022 року Джаміль поділилася серією скриншотів статей із прикладами неправомірних вчинків Лагерфельда.

«Чому ми відзначаємо саме його, коли є так багато дивовижних дизайнерів, не фанатичних білих чоловіків? Що сталося з принципами й «захистом»? Не можна відстоювати справедливість у цих питаннях, а потім бути присутнім на вшануванні пам’яті того, хто насолоджувався власною публічною зневагою до маргіналізованих людей», – написала Джаміль минулого року.

Карл Лагерфельд – німецький і французький модельєр і фотограф, відомий як головний дизайнер і креативний директор Chanel. Лагерфельда звинувачували в мізогінії, фетфобії, ісламофобії, протидії руху MeToo, критикували за підтримку використання натурального хутра. Модельєр помер у 2019 році.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.