Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ ЄС підтримали заборону на утилізацію непроданого одягу

Очікується, що остаточно її схвалять наприкінці травня

Країни-члени Європейського Союзу попередньо схвалили заборону на знищення непроданого одягу. Це допоможе скоротити відходи текстильної промисловості й, відповідно, парникових газів. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на видання Financial Times.

У ЄС утилізацію непроданих споживчих товарів, як-от текстилю чи взуття, назвали «вкрай поширеною екологічною проблемою». Торік, у березні, Єврокомісія підготувала план, спрямований на заохочення перероблювати й повторного використовувати товари.

Наприкінці минулого тижня країни-члени ЄС підтримали конкретну заборону на знищення «одягу або аксесуарів до одягу». Вона стане частиною вимог до екодизайну для виробників на території держав-членів. Деякі країни-члени Євросоюзу також пропонували, щоб вимоги до екодизайну поширювалися на електронні пристрої і взуття.

Згідно з проєктом пропозиції, кожен товар матиме «паспорт продукту», де міститиметься інформація про те, як саме його виготовили. А онлайн-маркетплейсам висунуть вимоги, які гарантуватимуть, що вони збувають відповідну продукцію.

Заборона охопить лише середній бізнес, який налічує до 249 працівників і має річний обіг менше 50 мільйонів євро. Очікується, що заборону на утилізацію непроданого одягу остаточно ухвалять 22 травня.

За оцінками Єврокомісії, текстильна промисловість відповідає за п’яту частину парникових викидів на території ЄС. Щороку громадяни ЄС викидають майже шість мільйонів тонн текстилю, але лише чверть із них переробляється.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.