Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВідсилає до війни Ізраїля й ХАМАС. Zara втрапили у скандал через нову рекламну кампанію

Користувачів обурили загорнуті манекени, які стали частиною кампанії

Нова рекламна кампанія Zara викликала хвилю обурення в соцмережах. Користувачі стверджують, що використані в кампанії елементи відсилають до війни між Ізраїлем і палестинським рухом ХАМАС. Про це пишуть BBC і Reuters.

Бренд виклав світлини кампанії The Jacket, на якому модель Крістен МакМенамі позує у білій кімнаті з дерев'яними ящиками й уламками бетону. Окрім моделі, у кімнаті є манекени, загорнуті в білу тканину й поліетиленові пакети. Це викликало обурення у палестинців, оскільки манекени асоціювалися для них із трупами із Сектору Гази, загорнутими у білі савани. 

Крім того, деякі користувачі розгледіли у шматках бетонних уламків карту Ізраїлю із сектором Гази і перевернуту карту Палестини. Усе це спровокувало хвилю критики у бік бренда, а в соцмережах поширилися заклики бойкотувати Zara. Серед тих, хто підтримав заклик, був палестинський художник Хазем Харб.

«Використовувати смерть і руйнування як тло для моди – це не просто зловісно, це співучасть і має обурити нас, як споживачів», – наголосив він.

Реакція Zara

Бренд повідомив, що рекламну кампанію The Jacket задумали в липні цього року, а зняли – у вересні, до початку війни між Ізраїлем і ХАМАС. У відповідь на критику Zara видалили фотографії кампейну із соцмереж.

«На жаль, деяких споживачів образили ці світлини й вони побачили в них не той сенс, який ми закладали під час створення. Zara шкодує через це непорозуміння й висловлює нашу глибоку повагу до кожного», – заявив бренд.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.