Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКолишня працівниця Gucci заявила, що модний дім ображав її й дискримінував за віком

Вона подала позов і вимагає відшкодування збитків

Колишня працівниця Gucci подала позов проти модного дому. Вона стверджує, що її дискримінували на роботі й не реагували на її скарги про складні умови роботи. Про це пише The Guardian і зазначається на сторінці адвокатки жінки.

У позові, поданому до федерального суду в Чикаго, ідеться, що Трейсі Коен у 2006 році почала працювати продавчинею-консультанткою в чиказькому магазині Gucci. Натоді їй було 38 років. 

За словами жінки, до 2018 року вона здобула визнання як продавчиня №1, на її частку припадало близько 15% щомісячних продажів магазину, і вона випередила близько 20 своїх колег. Зазначається, що Коен за 18 років роботи в Gucci продала товарів на 40 мільйонів доларів.

На тлі успіху Gucci встановили для жінки «вищу й, зрештою, нереальну квоту продажів», стведжується в позові. Коен каже, що компанія обіцяла дати їй асистента, а також можливість подорожувати й відвідувати модні покази в Мілані, Лос-Анджелесі й Нью-Йорку.

Утім, у позові йдеться, що Gucci не виконали обіцянок, а також «відмовлялися надати жінці, якій понад 40 років, такі ж можливості, як і її молодшим колегам». За словами Коен, їй доводилося працювати понаднормово. Також вона не брала відпусток, оскільки боялася, що втратить роботу. 

Коен розповіла, що неодноразово повідомляла своє керівництво про те, що такі умови роботи виснажують і пригнічують її. У відповідь її нібито ображали, називали «божевільною» й «старою», а також віддавали обіцяні заохочувальні поїздки молодшим колегам. Коен сказала, що зверталася по допомогу до президента Gucci Марко Біззаррі, але він їй нібито не відповів. 

Зазначається, що згодом Gucci відсторонили Коен від роботи, а тоді звільнили її. У позові йдеться, що до звільнення жінка продала товарів на 80 тисяч доларів, але комісійні отримала не вона, а працівники, які досі лишалися на посадах у компанії. 

Трейсі Коен подала скаргу до федеральної Комісії з рівних можливостей працевлаштування (EEOC), а також до департаменту з прав людини штату Іллінойс, стверджуючи, що її дискримінували за віком, статтю й станом психічного здоров’я. Згодом вона подала позов до суду.

Коен вимагає відшкодування збитків, стверджуючи, що її колишні керівники порушили кілька законів, що забороняють дискримінацію, помсту, навмисне заподіяння емоційних страждань, порушення трудових стандартів і несправедливу оплату праці.

У позові також стверджується, що Gucci використав проти жінки тактику, яку часто використовують торговці людьми. Мається на увазі, що вони нібито обманювали її обіцянками, що якщо вона протримається на посаді трохи довше, то зрештою отримає компенсацію, співмірну з її неоплаченими збитками.

Коен запевняє, що її досвід у Gucci є лише одним із декількох випадків, які «ілюструють токсичну культуру праці у відомому бренді».

Ні Gucci, ні французький конгломерат Kering, якому належить дім, не коментували звинувачення. Утім, адвокатка Трейсі Коен Тамара Голдер повідомила, що адвокати Gucci погрожували застосувати проти неї юридичні санкції, якщо вона не прибере з позову звинувачення в торгівлі людьми. Але Голдер заявила, що не має наміру цього робити.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.