Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМагазини Zara знову працюватимуть в Україні – Financial Times

Очікується, що їх почнуть відкривати на початку квітня

Іспанська компанія Inditex, якій належить Zara, повідомила, що на початку квітня в Україні почнуть відкривати магазини Zara. Про це повідомляє Financial Times. 

Inditex планує знову відкрити 50 із понад 80 магазинів у країні. Спочатку запрацюють 20, зокрема в торгових центрах Києва. 

У компанії підкреслили, що адаптуватимуть свої плани до ринкових обставин. Також у пріоритеті – безпека співробітників і клієнтів. Зазначають, що деяких українських співробітників уже відправили на навчання до Польщі, де вони проходять підготовку до повернення на роботу.

Inditex закрила свої магазини в Україні 24 лютого 2022 року, коли розпочалося повномасштабне вторгнення росії. Серед них були Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti й Bershka. Компанія припинила доставляти товари до України, але продовжувала платити податки й заробітну плату своїм працівникам. Inditex також зберігала договори оренди з орендодавцями під час закриття магазину, але не розголошує, на яких умовах.

Торік у жовтні Міністерство закордонних справ України повідомляло, що працює над тим, щоб відновити в Україні роботу міжнародних компаній, які призупинили свою діяльність у країні після початку повномасштабного російського вторгнення. Ідеться про «всі базові бренди», зокрема IKEA, H&M і Zara.

Із листопада 2023 року в Україні відновили діяльність магазини бренда H&M.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.