Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниPrada, Chanel, Fendi. Люксові бренди почали закривати магазини в росії

Одразу після вторгнення 27% закордонних люксових ритейлерів призупинили роботу своїх магазинів в рф

Світові люксові бренди почали масово закривати свої магазини в росії. Про це пише Forbes із посиланням на російське видання «Коммерсантъ».

У звіті Prada, на яке посилається російське видання, ідеться про закриття трьох московських магазинів. Там також зазначається, що на початок 2024 року в бренда в росії залишилося лише шість точок продажу.

Італійська компанія Fendi відмовилася від оренди трьох приміщень у москві. У компанії поки що діє контракт на оренду бутика в ЦУМі, але вона планує розірвати його з 1 серпня цього року.

Російське представництво Chanel також почало розривати договори оренди приміщень під бутики. До початку війни в Chanel в росії налічувалося 17 бутиків, здебільшого в москві.

Swatch Group (марки Breguet, Harry Winston, Omega й Rado) торік розірвала договори оренди 15 своїх магазинів у москві, санкт-петербурзі й інших містах. У компанії залишилося 13 точок у росії.

Зазначається, що одразу після вторгнення рф в Україну 27% закордонних люксових ритейлерів призупинили роботу своїх магазинів у росії. Проте вони продовжували займати площі в основних ТЦ. Більшість брендів належить до великих груп, як-от: LVMH (Christian Dior, Givenchy, Bvlgari), Kering (Alexander McQueen, Balenciaga) і Richemont (Cartier, Chloe, Piaget).

Водночас є бренди, які досі виконують договірні зобовʼязання щодо орендних контрактів. Це магазини Gucci, Van Cleef & Arpels, Hermes, Louis Vuitton і Dior. Але терміни договорів оренди в них добігають кінця, а питання подальшої діяльності в росії залишається відкритим.

Нещодавній аналіз Reuters звітів компаній показав, що вихід із ринку після вторгнення росії в Україну обійшовся іноземним компаніям у понад 107 мільярдів доларів у вигляді списань і втраченої вигоди.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.