Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ТрендЩо носити навесні: 10 модних трендів

Що носити навесні: 10 модних трендів  — Тренд на Wonderzine

Прозорість, оверсайз, максі

Нарешті ми дочекалися весни, а тому прийшов час і подивитися, що світові бренди підготували нам на цей сезон. Дизайнери пропонують нам багато різних естетик і стилів: повернутися в мінімалістичні силуети 90-х із сліп-сукнями від Ann Demeulemeester і брючними костюмами від Prada або Bottega Veneta; кринолін, як у 19 столітті, від Christian Dior і Rochas; суперкороткі шорти від Coperni й Chloè та навіть худі як у персонажів гри Minecraft від Loewe.

Однак, незважаючи на екстраординарні тенденції моди, є багато речей, які ви можете інтегрувати у ваш гардероб! Загляньте до шафи: можливо, ви там знайдете джинси-бойфренди чи довгу спідницю, що ідеально підходить для весни 2023. Докладніше далі, бо ми зібрали для вас модні тренди, які зроблять ваш образ цікавішим і яскравішим.

Текст: Ксенія Бутенко

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

Прозорість

Низка модних будинків, як-от: Prada, Saint Laurent, Bottega Veneta, Miu Miu, Chanel, Ferragamo – пропонують багато варіацій «голих» образів. Прозорі матеріали – один із головних трендів сезону весна-2023, який допоможе додати шарму й інтриги у ваш образ. Це може бути як прозорий топ, так і взагалі повністю прозора сукня, як у Saint Laurent, – залежить від вас!

Утилітарний стиль

Утилітарність – поєднання тематики мілітарі й сафарі, робочої уніформи і спорту. Цей стиль дає можливість відчувати себе вільно й комфортно будь-де. Елементи одягу, які сюди входять: тренчі, жилети, штани карго, грубі чоботи, багато кишень, грубі тканини, оливкові відтінки. Цю естетику на сезон весна-2023 запровадили Marc Jacobs, Givenchy, Burberry, Miu Miu.

Оверсайз

Глобальний тренд, який захопив усіх зірок і модних інфлуенсерів ще декілька сезонів тому. Та й не секрет, що ми теж активно використовуємо цей стиль у наших образах. Оверсайз – одяг, який навмисно зроблений на кілька розмірів більше від стандартних параметрів. Оверсайзом може бути будь-що: сорочки, штани, футболки. У 2023 році Burberry, Jil Sanders, Stella McCartney також показують нам, як носити оверсайз-піджаки й костюми. Цей модний тренд ідеально підходить, якщо ви хочете мати невимушений, простий, але стильний вигляд.

Тотал-денім

Ідея для ваших образів із далеких 00-х – тотал-денім. Хоча джинси ніколи не виходять з нашого повсякденного гардероба, подіум пропонує нам піти далі й комбінувати декілька джинсових позицій разом. Burberry, Givenchy, Chloé, Khaite, Blumarine уже показали нам такі варіації на своїх показах.

Максі

На противагу міні з 00-х також проглядається тренд на максісукні й спідниці, які додають елегантності у ваш образ. Максі підійде як для прогулянки в парку, так і для вечірки. Valentino, Jil Sander, Saint Laurent, Alberta Ferretti вже показали, який вишуканий це має вигляд.

Шкіра

Цікаве спостереження: на міжнародних показах Trussardi, Versace, Saint Laurent, Gucci, Chloé, MM6, Diesel помічена пристрасть до байкерського стилю. Для того, щоб влитися в цю естетику, нам треба зовсім не багато – шкіряні речі. Це може бути будь-що: спідниці, шорти, сорочки, бомбери, топи. Деякі бренди пропонують особливо сміливим надихнутися Трініті з «Матриці» і спробувати повністю шкіряні образи.

Анімалістичні принти

Деякі вважають це вульгарним, а деякі – топовим стилем із 90-х. Але ми точно можемо сказати, що тваринні принти знову в тренді і їх можна стилізувати в мільйонних варіаціях. Незалежно чи це femme fatale образ, чи щось мінімалістичне в стилі Jil Sander, тваринні принти можна пристосувати до будь-якого стилю. Наприклад, американський бренд Khaite пропонує зробити монотонний чорний лук яскравішим завдяки анімалістичному пальто. А Gucci й Dolce&Gabbana показують, який карколомний вигляд може мати тотал-образ у леопардовий або тигровий принт.

Готика

У листопаді 2022 року на екрани вийшов американський серіал «Уенздей», який розповідає про життя дівчини, культової героїні з всесвітньо відомої сімейки Аддамс. Уенздей одягається в стилі готики. Це припало до душі багатомільйонній аудиторії серіалу, тому ця естетика точно буде присутня в нашому житті! Провідні модні будинки: Dior, Simone Rocha, Blumarine, Acne Studio – підтвердили цей факт, показавши образи, натхненні цією естетикою, якій притаманні темні кольори, мережива, шкіряні вироби, корсети, рукавички й срібні прикраси, що зображують релігійні чи окультні теми.

Білизна

Ми повертаємося до питання «це для дому чи для вулиці?» Насправді тепер одяг багатофункціональний, а жінки – більш сміливі. Через це мереживні боді, топи або навіть бюстгальтери стануть козирем у вашому гардеробі. Такі відверті елементи можна поєднати з оверсайз-блейзером або широкими штанами, щоб залишити трохи інтриги. Особливу увагу бренди, як-от: Christian Dior, J.W. Anderson, Nensi Dodjaka – радять приділяти сліп-сукням, які не перший сезон захоплюють серця перших модниць світу: Біллі Айліш, Джіджі Хадід, Емілі Ратоковскі, Еддісон Рей, Олівія Родріго.

Багато-багато срібла

І на кінець ми й уся модна індустрія пропонує вам сяяти! А якщо бути точнішим, додати трохи металіку у ваш гардероб. І тут ідеться не про звичні нам срібні прикраси, а про срібний колір одягу! Інфлуенсери, як-от: Тіммері Мартінес і Маріанна Теодорсен – уже активно інтегрують срібні речі у свої образи. Цей хід може здаватися занадто сміливим, але насправді є абсолютно універсальною покупкою, бо «металічні» штани або срібну спідницю можна одягнути й у бар, і в офіс. Крім того, світові модні доми: Gucci, Valentino, Paco Rabanne, Simone Rocha, J.W. Anderson – пропонують різні варіації «металічних» образів.

Розповісти друзям
4 коментаряпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.