Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ТрендOld money, металік і денім. 12 трендів цієї зими

Складаємо стильні теплі образи

Old money, металік і денім. 12 трендів цієї зими — Тренд на Wonderzine

Узимку не часто виникає бажання притримуватися модних трендів і підкреслювати образ новинками, і це зрозуміло, адже ми ставимо в пріоритет якість, тепло й ціну одягу. Знаючи це, у зимових колекціях дизайнери пропонують більш універсальні й базові позиції. Ба більше, індустрія моди має реагувати на події у світі. Як зазначає британський Vogue: «Якщо ми думали, що 2020-ті після COVID-19 будуть віддзеркаленням бурхливих двадцятих із шампанським і глітером, то ми помилялися. За рік після початку війни в Україні мода не транслює енергію. Усе ніби як завжди: великі покази на 1000 місць. Але відчуття тривоги досі витає в повітрі».

Тож узимку 2023-го дизайнери зробили акцент на функціональних трендах, більшість із яких ми можемо обіграти завдяки тому, що вже є в шафі. Ми зібрали 12 зимових трендів із прикладами від українських й іноземних брендів.

ТЕКСТ: Анастасія Матрунич

 

 

 

 

 

Чорна сукня

Чорний одяг завжди притягує увагу напередодні холодного сезону, тож дизайнери завжди так чи так інтегрують його в колекції. Та все ж на цю зиму першість отримали саме чорні сукні різних фасонів і довжини. Ця річ знайдеться чи не в кожної дівчини чи-то з атласу, шкіри або тепліших матеріалів. Тренд також перегукується з естетикою famme fatale, що зберігає актуальність. 

РЕЧІ: Zara, Alice K, O.Taje

 

 

 

 



 

Картатий принт

Здається, цей тренд уже давно закарбувався в списку базових опцій, адже дизайнери повертають його з року в рік. Зокрема, він актуальний із настанням холодів. Та у 2023-му дизайнери зробили акцент на яскравих і незвичайних кольорових поєднаннях, які легко вписуються в образ. Принт має вдалий вигляд на пальтах, теплих обʼємних сорочках або спідницях. 

РЕЧІ: Acne Studios, Omelia, Denimist

 

 

 

 

Back to school

Майже кожен знайде в гардеробі щось характерне естетиці back to school. На оглядах із тижнів моди можна побачити ошатні білі сорочки, блейзери, спідниці, колготи, лофери. Повний набір! Та все ж тут це може бути не тільки образ для навчального закладу або офісу з дрес-кодом. Оскільки подібні речі здебільшого мають класичний силует, пограйте з кольором і принтами залежно від нагоди.

РЕЧІ: Yas, Vero Moda, Jamemme

 

 

 

 



 

Бант

Повернення balletcore, більшою мірою завдяки Miu Miu, уже підтвердили колекції інших брендів, як-от: Erdem і Richard Quinn. Бант може прикрашати сукню, аксесуари, прикраси – тут обмежень немає. Треба памʼятати, що такий акцент не потребує підсилення іншими елементами, тож мінімалістичні прикраси, однотонне взуття й підібране волосся завершать образ.

РЕЧІ: Rixo, H&M, Philosophy Di Lorenzo Serafini

 

 

 

 

Яскравий верхній одяг

У колекціях дизайнери натякали, що зимові куртки не обовʼязково мають бути базових кольорів. Якщо хочеться трошки змін, придивіться до верхнього одягу кольорів веселки або з принтами, адже він так само матиме гармонійний вигляд з улюбленою парою джинсів і чоботами.

РЕЧІ: MoonGoose, Wonder, KatsurinaxJUL

 

 

 

 




 

Сяйливий металік

Surpsire surprise як каже у популярному тік-тоці британська ведуча Силлі Блек. Глітер і металік завжди повертаються напередодні грудня, і цей рік не виключенням, адже на зимові свята часто хочеться додати в образ блискучих елементів. Цього сезону дизайнери обирали базові кольори подібних моделей: у колекціях багато чорного, сірого, шоколадного й синього. 

РЕЧІ: Mango, Frolov, Veronika Beard

 

 

 

 

 

Джинси вільної посадки

Тренд на довгі штани вільної посадки часто нагадує про себе з настанням холодів, адже під них можна одягати термобілизну й гуляти скільки забажаєте. Цього року дизайнери пропонують зробити акцент саме на денімі. Зокрема, на темно-синіх, сірих і чорних джинсах. Мішкуваті джинси можна поєднати з улюбленим теплим светром під горло або великим кардиганом для розслабленого образу. 

РЕЧІ: Ksenia Schnaider, Alex Mill, Reserved 

 

 

 

 



 

Old money

Тренд old money вважається впізнаваним завдяки характерним тканинам і фасонам, але водночас його не так важно інтегрувати в щоденний гардероб. У цьому разі cтилісти рекомендують притримуватися техніки power dressing із чіткими лініями й базовими кольорами. Найчастіше old money естетику обіграють у сетах із блейзером і спідницею, жилетах і брюках, а також сумках класичної форми. Тренд помітний у колекціях Gucci, Ferragamo й Miu Miu.

РЕЧІ: Kachorovska, O.Taje, The Lace

 

 

 

 

Високі чоботи

Бренди різних цінових категорій закликають обирати високі чоботи для сміливих образів. Зокрема, це доволі зручно, адже така модель ще й забезпечує тепло.  Чоботи не обовʼязово мають бути чорні. Наприклад, стилісти відмічають модель червоного кольору від Bottega Veneta. Подібне взуття можна знайти й на полицях більш демократичних брендів. Із зірок прихильницею високих чобіт вважається трендсетерка Ріанна.

РЕЧІ: Kachorovska, Circul, Forever Comfort

 

 

 

 



 

Великий шарф

Цього сезону дизайнери пропонують рятуватися від холоду завдяки довгому шарфу. Така модель має закривати не лише шию, а ще й голову й навіть плечі. Обʼємний аксесуар завершував образи моделей на показах Michael Kors, Saint Laurent, Stella McCartney, Etro тощо.

РЕЧІ: Sinsay, Mexx, Капелюх

 

 

 

 

 

Пухнасті головні убори

Теплі панами, вʼязані балаклави або пухнасті шапки й навушники – цієї зими чи не кожен теплий головний убір можна обрати в стильній інтерпретації. Усе залежить від одягу: балаклава або біні може доповнити спортивний образ або довгу сукню з пуховиком для контрастного сміливого образу.  

РЕЧІ: Giuliva Heritage, Syndicate, Капелюх

 

 

 

 



 

Statement сережки 

Сережки крупної форми в стилі 80-х легко вписуються й додають цікавості теплому зимовому образу. Це можуть бути моделі з перлами, краплини, або класичні моделі із золота або срібла. Поєднуйте сережки із базовими речами, як-от: кардиган, гольф, жакет і джинси – або завершуйте сукнею й чоботами на підборах під настрій прикраси.

РЕЧІ: Lutiki, Crystal Haze Jewelry, Reserved

 

 

 

 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.