Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ТрендРозкіш і зухвалість: що таке естетика Mob Wife

Новий тренд, що швидко набрав популярність, але викликав неоднозначну реакцію

Розкіш і зухвалість: що таке естетика Mob Wife — Тренд на Wonderzine

Тренди постійно змінюються. Якщо ще кілька тижнів тому велика частина контенту користувачів була присвячена естетиці Clean Girls, то зараз в інтернеті завірусився новий тренд під назвою «Mob Wife». Такий контраст не може не здивувати: замість непомітного макіяжу Clean Girls прихильники Mob Wives підкреслюють і очі, і губи, а нюдові кольори та стримані фасони в одязі замінюють на різноманітні принти, хутро та шкіру. 

Кендалл Дженнер, Тейлор Свіфт, Дуа Ліпа й інші зірки вже встигли додати у свій гардероб елементи стилю. У соціальних мережах прогнозують, що ця смілива естетика стане однією з ключових у 2024 році. Тому розповідаємо все про появу тренду, його особливості та складові, а також про те, за що критикують Mob Wife естетику. 

Текст: Анна Левченко 

 

 

 

Хто така Mob Wife і як з‘явилась ця естетика?

Сам термін «mob wife» дослівно перекладається як «дружина гангстера». Головним джерелом естетики є культура італійської мафії та, звісно ж, її романтизація. Саме кіно розповсюдило естетичне й розкішне зображення життя дружин мафіозі, що сформувало частково упереджене ставлення до них. Така романтизація почалась ще в 1980–1990-х роках після того, як Ельвіра Генког, яка зіграла у фільмі «Лице зі шрамом», і Карен Гілл зі стрічки «Славні хлопці» стали культовими героїнями у фільмах про кримінал. 

Якщо естетика виникла ще з появою мафії, то трендом вона стала зовсім недавно. Сара Аркурі, чиє відео про Mob Wife набрало понад 1 мільйон переглядів у TikTok, вважає себе «генеральною директоркою» цього тренду. Але остаточно тренд закріпився після відео Мікаєли Тонінато, яка вирішила детально ознайомити інших з естетикою. Хештег #mobwife за останні кілька тижнів зібрав понад 100 мільйонів переглядів у TikTok.

 

 

 

Що одягати? 

Елегантність із виразними акцентами, що випромінює впевненість – ці слова влучно описують стиль тренду. Це про поєднання базових спокійних кольорів (здебільшого чорного) з більш незвичними елементами – речами з хутра та шкіри, що будуть підкреслювати фігуру, а також звіриними принтами, взуттям на підборах, вінтажними масивними аксесуарами. Варто звернути увагу на якісні тканини та текстури, адже саме це підкреслить вишуканість, що притаманна мафії.  

Наприклад, щоб створити зимовий повсякденний образ, можна одягнути чорний гольф і чорні класичні штани (або ж спідницю), використати масивний ремінь темного кольору, який підкреслить талію, взути ботильйони й наостанок накинути шубу. Тут фантазія може бути безмежною, бо варіантів стилізації естетики Mob Wife дуже багато. 

 

 

 

 

Кожен образ обов‘язково має супроводжуватись яскравими та масивними прикрасами: виразні каблучки, сережки-конго, грубі кафи, золоті годинники та блискучі підвіски. Не бійтесь використовувати їх якомога більше, але не забувайте поєднувати між собою. Також можна експериментувати зі шкіряними рукавичками, атласними хустинками, окулярами від сонця. 

На перший погляд здається, що відповідати стилю Mob Wife дуже складно та задорого, але насправді – це не так. Необов‘язково використовувати справжнє хутро для шуби або ж натуральне шкіряне взуття. Натомість можна придбати якісні й екологічніші штучні альтернативи, які будуть виглядати настільки ж вишукано й мати менший цінник. Цей тренд також про вінтажні речі, які можна спробувати знайти на поличках у мами або ж пошукати в секондгенді. 

У макіяжі Mob Wife відсутній мінімалізм, до якого ми так звикли останнім часом. Ця естетика має підкреслювати та яскраво виділяти риси обличчя. Тому важливими елементами є виразний контуринг, темні тіні з чорним олівцем, червона помада різноманітних відтінків або ж темно-нюдовий блиск в поєднанні з коричневим олівцем. Обов’язковим елементом є довгі нігті, нафарбовані червоним. 

Якщо говорити про волосся, то естетика пропонує безліч варіантів: починаючи від охайних зачісок, зібраних позаду, закінчуючи великим обʼємом волосся і локонами різних розмірів. 

 

 

@isabellrrose “Mob Wife” Makeup 🤔 wearing @Nova Beauty lipstick in “heaven” lashes in “70” cheek powder in “plush” and “spent” eyeliner in “black” & eyeshadow pallet in “bronze” #mobwife #mobwifeaesthetic #mobwifemakeup #makeup #makeuptutorial ♬ Love In Portofino - Dalida & Raymond Lefèvre Et Son Grand Orchestre

 

 

За що критикують естетику?

Щоб виглядати як Mob Wife, не потрібно шукати собі чоловіка-гангстера, постійно жити в страху та вчитися стріляти. Тренд зосереджується винятково на зовнішніх чинниках. Це дуже вирізняє його від інших TikTok-естетик, які закорінились у суспільстві вже як субкультури. Наприклад, прихильники Dark Academia наче намагаються повернутись у минуле або принаймні перетворити свою кімнату на гуртожиток Оксфорду, а естетика IT-girl просуває ідею любові до себе, здорового способу життя та продуктивності. Хоча Mob Wife і називають естетикою, він більше схожий на тренд, адже він не передбачає спосіб життя, який би хотілося наслідувати. 

Тренд критикували через таку поверхневість: «Ви сліпо дотримуєтеся будь-якої тенденції, яку пропонує вам інтернет, і я вважаю це надзвичайно дивною поведінкою. Знайдіть відчуття власного стилю», – сказала користувачка TikTok у відповідь на новий тренд. Її відео набрало понад 3,2 мільйона переглядів. 

Також є люди, які вважають, що естетика Mob Wife відкрито романтизує злочинність, що може мати негативні наслідки й нашкодити іншим людям. 

 

 

 

Фото: @ingridwilkinson

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.