Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ТрендСпідниці-олівці й окуляри. Користувачі TikTok пробують стиль «офісної сирени» в новому тренді

Вони створюють образи, поєднуючи корпоративний стиль зі стилем 90-х і 2000-х років

Естетика «офісної сирени» стала одним із нещодавніх трендів TikTok. Жінки знімають відео, у яких створюють образи, поєднуючи корпоративний стиль із вінтажним шармом 90-х і 2000-х років.

Образ «офісної сирени» – це, зазвичай, спідниця-олівець, підбори, водолазки, масивні прикраси, нейтральні кольори. Як приклад такого стилю наводять героїнь Жизель Бюндхен й Енн Гетевей у фільмі «Диявол носить Prada» чи Рейчел Грін із серіалу «Друзі».

@xoxoitgirlls books and coffee and champaign and work and fashion magazines and '00s fashion; the office siren 🤍🍸🤎#itgirllss #officesiren ♬ som original - Vênus

Business Insider пише, що тренд почав набирати популярності ще восени минулого року. Фешн-тіктокерка Джулія Куанг зазначила в коментарі виданню, що естетика «офісної сирени» – це «більше, ніж просто одяг» і «дозволяє романтизувати повсякденне життя».

«В офісі вона (жінка – ред.) загадкова. Вона не веде світських бесід. Вона найкраща працівниця, але вона йде [з роботи] о 17:00 у своєму довгому вінтажному пальті, і ви не побачите й не почуєте її до 9 ранку наступного дня. Офісна сирена – це втілення загадкової жінки, яка важко працює, але водночас має сексуальний вигляд», – сказала Куанг.

@erika.dwyer How to dress in the Office Siren aesthetic 💻💋☕️ #officesiren #corpcore #bayonetta #fashion #outfitaesthetic #workwear ♬ original sound - Erika Dwyer

Засновниця Stylistcheck Елізабет Кассаб припустила, чому тренд «офісної сирени» став популярним: «Я думаю, ця тенденція повертається, бо жінки схиляються до своєї жіночності, залишаючись водночас в ролі боса. Я це так можу описати. Це ідеальне поєднання сексуального й робочого стилів».

@isabellrrose 2000’s Office Siren Makeup 💼 wearing @Nova Beauty eyeshadow in smoky, lipstick in heaven, eyeliner in black #officesiren #officesirenmakeup #2000smakeup #corporategirl #makeuptutorial ♬ som original - lino

Утім, є люди, які розкритикували цю модну тенденцію, стверджуючи, що подібні образи можуть бути непрактичним або навіть недоречним для роботи. «Це схоже на те, що люди, які не мають роботи, розмірковують над тим, як це – мати роботу», – описала тренд одна з користувачок.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.