Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ТрендМікротренд: неочікуване повернення капрів

Антитренди, що трансформуються під сучасність

Мікротренд: неочікуване повернення капрів — Тренд на Wonderzine

Мода циклічна, але однаково залишаються тренди, на повернення яких ми ніяк не могли очікувати. Капрі – точно один із таких. Проте 2024 рік збирається нас здивувати та повернути капрі на полички магазинів, тож розповідаємо, як можна стилізувати вкорочені штани по-новому. 

Капрі – це штани вкороченої довжини, переважно до середини гомілки. З часу їхнього створення популярність капрів то прогресувала, то вщухала. Раніше нижній одяг такої довжини носили переважно чоловіки, тож саме для жінок їх запровадила в 1940-х роках Соня де Леннарт, мешканка італійського острова Капрі – звідси й пішла назва штанів. Одрі Гепберн та її естетика, натхненна балетом, допомогли популяризувати штани в 1950-х і 1960-х роках, тому з того часу мода на таку довжину охопила світ. Але ближче до 2010 року носили їх усе рідше, адже на заміну прийшли скіні-джинси. 

Повернення капрів прогнозували ще влітку 2023 року, адже ще тоді почали з’являтися фотографії стильних образів із ними в таких зірок, як Белла та Джиджи Хадід, Емілі Ратаковскі й інших. Штани також зʼявилися на модних показах весняно-літньої колекції 2023 року Givenchy, Balmain, Ermano Scervino. У цьому ж році тренд також підхопили TikTok-інфлюєнсерки, що посприяло його проникненню в масовий стиль. 

Якщо вам складно придумати образи з капрі (вони таки не зʼявлялися майже 20 років), то радимо подивитися, як це було в минулому. Якщо хочеться надихнутися чимось яскравим і неординарним, то перегляньте образи Керрі Бредшоу в серіалі «Секс і місто», вона точно одна з амбасадорок капрів. Більш класичні варіанти образів демонструють нам Одрі Гепберн, Мерилін Монро, Аніта Екберг. 

Наразі більш популярні завужені капрі, натхненні 90-ми та старим Голлівудом, проте можна вибрати різні фасони та текстури: широкі, кльош, джинсові, котонові, костюмні тощо.

Стилізувати капрі найкраще допоможе таке взуття, як-от балетки, які зараз у тренді, або ж туфлі із загостреним носом на невеликих підборах, що в поєднанні з капрями візуально подовжить ноги. 

Якщо вам більше подобається естетика Y2K, то капрі краще поєднувати з топами, що обтягують – наприклад топи без бретельок, корсети, однотонні майки. Проте можна погратися з пропорціями та контрастами, обравши вузькі капризи та футболку, сорочку або піджак оверсайз.  

Текст: Анна Левченко

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.