Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ВішлістФотокнига «Ukrainian Railroad Ladies» про працівниць української залізниці

Портрети чергових на переїздах і контролерок

Фотокнига «Ukrainian Railroad Ladies» про працівниць української залізниці — Вішліст на Wonderzine

РОЗПОВІДАЄМО про цікаві, корисні, красиві, дивні або розумні речі, які хочеться негайно купити.

«Ukrainian Railroad Ladies» – фотокнига українсько-американського фотографа Саші Маслова, до якої ввійшло понад 50 портретів працівниць «Укрзалізниці» в їхньому середовищі.

Книга містить серію фотографій чергових на переїздах і контролерок безпеки руху залізниці. Сам автор книги намагається дослідити, чому в часи майже повної автоматизації залізничних переїздів такі професії досі залишаються актуальними в Україні.

«У країні, розірваній політичними заворушеннями, війною та втратою території, не кажучи вже про корупцію та постійно проблемну економіку, мало хто в поїзді звертає увагу на жінок, які нерухомо стоять зі складеним жовтим прапором. У цій серії я досліджую захоплення дитинства залізницями та казковими будинками, які стоять край колії», − розповідає Маслов.

«Моєю першочерговою ідеєю було фотографувати жінок на переїздах без їхньої попередньої підготовки, адже саме такі фото найцікавіші та можуть розповісти багато історій. Однак інколи чергових на переїздах попереджували про наш приїзд, а якщо й ні, то часом жінки просили почекати, щоб підготуватися. Одного разу пані не мала уніформи, але дуже хотіла сфотографуватися саме в ній, і ми чекали, поки чоловік на велосипеді її привезе», − додає автор фотокниги.

Придбати книгу можна за посиланням.

Фото: «Ukrainian Railroad Ladies»

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.