Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ВішлістФутболки з картинами сучасних українських художників від «Клубу п’ятдесяти»

Футболки з картинами сучасних українських художників від «Клубу п’ятдесяти» — Вішліст на Wonderzine

У кожній колекції лише 50 екземплярів

РОЗПОВІДАЄМО про цікаві, корисні, красиві, дивні або розумні речі, які хочеться негайно купити.

 

550 UAH

50teesclub

«Клуб п’ятдесяти» – це проєкт, який створює футболки з картинами андеграундних українських художників. У кожній колекції 50 футболок з індивідуальним номером і QR-кодом на NFT-блокчейн, у якому записано, що унікальна футболка належить вам. Так можна перевірити оригінальність виробу. Кожну футболку доставляють у коробці для піци.

Засновниками бренда є двоє студентів із НаУКМА – Дмитро Жук і Тетяна Шендера. «Ми хотіли зробити одяг унікальним і додати до нього сенсу. Так ми з другом ходили по галереях і були «пасивними спостерігачами», потім почали все більше цікавитися артом. А в березні з’явився тренд на NFT. Тоді ми почали шукати українських художників, написали декілька пропозицій співпраці. Вадим Панченко першим підтримав наш проєкт», – розповідає Тетяна.

Вадим Панченко – художник зі Львова та співзасновник простору для художників Zefirina, який працює здебільшого в напрямі абстрактного мистецтва. Бренд уже випустив футболки з його картиною «Риби» та планує анонс нової колекції наприкінці жовтня з новим митцем.

«Клуб п’ятдесяти» має на меті й просвітницьку діяльність. Із випуском кожної колекції виходять інтерв’ю та невеликі відео про художника та його творчість. Також проєкт веде TikTok, де діляться роботами сучасних українських митців, показують їхні майстерні та заохочують глядачів завітати до галерей. «Ми хочемо, щоб мистецтво віднайшли», – кажуть засновники бренда.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.