Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ТрендГлітер, 90-ті й інклюзивність: головні б’юті-тренди 2022 року

Глітер, 90-ті й інклюзивність: головні б’юті-тренди 2022 року — Тренд на Wonderzine

Із прикладами, які надихнуть на новий образ

За прогнозами б’юті-експертів, у 2022 році на зміни в зовнішності нас надихатиме майже все: від естетики серіалів (привіт б’юті-команді «Ейфорії») й образів зірок до наших власних інтересів і захоплень, адже свіжий погляд ніколи не втратить актуальності.

У 2022 році інфлуенсери зі сфери краси закликають не боятися експериментувати та наважитися на ту саму коротку стрижку, пірсинг або яскравий макіяж. Так само з року в рік одним із головних трендів незмінно залишається чиста доглянута шкіра, тож не забуваймо піклуватися про здорове харчування й займатися фізичними активностями.

Розповідаємо про 9 б’юті-трендів, які ми побачимо у 2022 році за прогнозами експертів.

Текст: Настя Матрунич

Кольорова підводка

Візажисти та блогери з усього світу давно підхопили тренд на графічні стрілки замість класичного образу cat eye. Тепер тенденція перейшла на новий рівень. Образи музиканток і моделей доповнюють довгими стрілками яскраво-рожевого, зеленого чи блакитного кольорів. Тренд представляє велике різноманіття форм: від макіяжу в стилі Твіггі до стрілок у внутрішніх кутах очей. Макіяж можна доповнити помадою яскравого відтінку або збалансувати спокійними кольорами, залишивши акцент на очах.

Більше сяйва

Експерти припускають, що в новому році набуде актуальності так званий dewy makeup, дослівно – зволожений макіяж. Його найпоширенішими ознаками є сяйво природних відтінків на добре очищеній доглянутій шкірі. Основні компоненти трендового макіяжу: блиск для губ, рідкі тіні й хайлайтер. Найчастіше образ відтворюють у сріблястих і рожевих відтінках, головне не перевантажувати макіяж зайвими елементами.

Волосся в стилі Y2K

Окрема категорія трендсетерів – користувачі соцмереж. TikTok, який назвали найпопулярнішим сайтом 2021 року, став своєрідним майданчиком не лише для веселих відео, а й відродження трендів. Покоління Z повернуло в моду «мішуру» для волосся, або hair tinsel. Хоча, як зазначає TeenVogue, можливо вона ніколи й не виходила з моди. Також повернулася тенденція на техніку штампування, або так звані «печатки» для волосся. Після того, як її продемонструвала Ріанна в новій кампанії Savage x Fenty та Дуа Ліпа, пошуки техніки штампування збільшилися на сотні тисяч відсотків.

У стилі 90-х

Якщо в макіяжі губ ви віддаєте перевагу темним відтінкам, придивіться до тренду на олівці для губ. Він обігрує макіяж 90-х з олівцем, що обводили навколо губ і який часто був на відтінок темніший, ніж помада. Для додаткового сяйливого ефекту завершіть образ прозорим блиском поверх помади.

Косметика для кожного

З-поміж багатьох подій 2021 рік запам’ятався як рік розквіту б’юті-сфери для чоловіків. Зокрема, зірки, які ідентифікують себе як чоловіки, почали більше розповідати про свої б’юті-ритуали та випускати власні марки для догляду за шкірою й лінійки для манікюру. Та цей тренд стосується не лише чоловіків, жінок чи популярних людей: він показує, що косметика не має меж, і в сучасному світі всі вільні виражати себе за допомогою косметики.

Зелений колір

Якщо вам хочеться додати трохи кольору до своїх образів, але водночас не перенапружувати макіяж, спробуйте тренд на відтінки зеленого. Прогнозують, що він буде модний як у nail-дизайнах, так і в продуктах на обличчі. Обирайте природні відтінки на очі як тіні або підводки або спробуйте манікюр із різними відтінками цього кольору.

Манікюр з аплікаціями

Малюнки, слайдери, 3D-ефект, кольоровий френч – цього року nail-майстри та майстрині радять наважитися на найсміливіші дизайни, які ви давно зберігали, але так і не спробували. Головне обирати те, що вам дійсно подобається й не набридне за декілька днів.

Образ рок-зірки

Одними з найвпливовіших зірок 2021 року стали учасники італійського рок-гурту Måneskin. Світ полюбив не лише їхню музику, а й стильний імідж музикантів. Один із його компонентів – макіяж у стилі glam rock. Найчастіше всі учасники, троє хлопців й одна дівчина, мають однаковий б’юті-образ для своїх виступів: із smokey eyes і недбалою на вигляд зачіскою. Після їхньої перемоги на «Євробаченні» всі небайдужі намагалися повторити зірковий образ, і ця тенденція залишиться з нами у 2022-му.

Стрази

На тлі прем’єри нового сезону «Ейфорії» блогерки знову почали відтворювати образи з популярної драми про підлітків. Найчастіше найголовнішим атрибутом макіяжу героїнь є стрази та глітер. Окрім звичних сріблястих страз, у своїх образах візажисти часто застосовують перлини, зірки або квіткові прикраси. Якщо ви не маєте часу, щоб клеїти стрази, як альтернатива підійдуть рідкі тіні з металевими відтінками. Яскравий образ, який ідеально підійде для вечірок, можна доповнити рум’янами та блиском для губ.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.