Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ПарфумиГлінтвейн, дрова, кашемір. 10 парфумів для холодних днів

Глінтвейн, дрова, кашемір. 10 парфумів для холодних днів — Парфуми на Wonderzine

Від Yves Saint Laurent, Jo Malone і Glossier

Зимові парфуми – це не тільки про спеції та дрова, а і про запахи дзвінкої чистоти, п’янких квітів та улюбленої випічки. Зібрали десять різних ароматів, які приємно вдягти під светр або замість нього.

Olfactive Studio Still Life in Rio

Ціна: від 3 014 гривень за 50 мл

Звикли відкладати цитрусові аромати до літа, але не уявляєте зими без мандаринів? Still Life in Rio – компромісний варіант, який має дивовижну здібність освіжати й зігрівати водночас. За бадьорий старт тут відповідають ноти мандарина, лимона, юдзу та імбиру (поєднання яких місцями нагадує запах ведмедиків Haribo), а за тепло – серце з перцю (рожевого, чорного й чилі) та міцна база з рому та шкіри.

Liquides Imaginaires Desert Suave

Ціна: від 4 200 гривень за 50 мл

Соковиті фініки, кава з кардамоном, гарячий вітер і ще гарячіший пісок. Ні, ми не дражнимося спогадами з відпустки, а складаємо уявне слайд-шоу до парфумів Liquides Imaginaires. Desert Suave – це історія про оазу в пустелі, приправлена спеціями та присипана кунжутом. Носити аромат краще саме в холодні дні – улітку є ризик «перегрітися».

Glossier You

Ціна: 1 690 гривень за 50 мл

Якщо тягучі смоли та прянощі вам не до душі, придивіться до категорії skin scents – «тілесних» композицій, які сидять близько до шкіри й не перебирають усю увагу на себе. You – саме такий аромат-светр, який уже четвертий рік носять фанати Glossier. Розкладати композицію на ноти – ірис, амбретту, амброксан – немає сенсу, але слова «кремовий» і «пудровий», які часто фігурують у відгуках, описують ці парфуми доволі точно.

Флакон You створений так, щоби ви буквально не випускали його з рук: великий палець ідеально лягає у виїмку на пляшці. Прямої доставки в Україну у Glossier поки немає, але замовити парфуми можна через баїнг-сервіси.

Ex Nihilo Atlas Fever

Ціна: 10 200 гривень за 50 мл

Atlas Fever – східні парфуми, які можна носити щодня, а не тримати для «особливих випадків». Композицію відкриває нота рожевого перцю та підхоплює нарцис; далі у гру вступають ваніль, сандал і боби тонка. У найкращі моменти аромат нагадує тайський чай із молоком і спеціями: у міру солодкий, щоби збити оскомину, але не настільки цукровий, щоби відмовитися від десерту.

Yves Rocher Voile d'Ocre

Ціна: 999 гривень за 30 мл

2019 року Yves Rocher запустили колекцію авторських парфумів, про один з яких, середземноморський Sel d’Azur, ми розповідали раніше. Voile d’Ocre – новий аромат цієї лінійки, у якому немає нічого зайвого – тільки дерево як воно є. Жодних капризів, жодних компромісів: лише кедр і сандал.

Парфуми стійко тримаються на шкірі та не втрачають виразності за кілька годин. Кришка флакона виготовлена з переробленого пластику, а пляшка, яку потім можна повернути в магазин, підлягає вторинному переробленню.

Yves Saint Laurent beauty Libre Intense

Ціна: від 2 380 гривень за 30 мл

Libre вийшов менш як два роки тому, але вже може конкурувати з іншими ароматами бренда. Жіночі (хоча за фактом, унісекс) парфуми з нотою лаванди, яка ще недавно була прерогативою чоловічих одеколонів і засобів для гоління, швидко отримали фланкер.

Libre Intense – більш насичена версія аромату, у якій лаванду із Провансу та апельсиновий цвіт із Марокко помножили на п’янку орхідею. У базу підстелили ветивер, а до ванілі докинули трохи бобів тонка. Зміни торкнулись і зовнішнього вигляду: колір парфумованої рідини поглибили до бурштинового.

Juliette Has a Gun Musc Invisible

Ціна: від 2 960 гривень за 50 мл

Якщо останні експерименти Романо Річчі (наприклад, помадний Lipstick Fever) залишили вас байдужими, дайте шанс новому Musc Invisible – він може вас здивувати. Відразу після нанесення аромат видається доволі різким: нота жасмину тут дещо синтетична й викликає асоціації з побутовою хімією чи антистатиком. Але за кілька хвилин гострі кути згладжуються й на зміну приходить ніжність квітів бавовнику й білого мускусу. Чистий, невибагливий аромат для днів, коли не хочеться вилазити з худі.

Majda Bekkali Ziryab

Ціна: 6 965 гривень за 120 мл

Для Мажди Беккалі парфумерія – це сторітелінг: кожна її композиція – своєрідний нарис на тему. Приміром, аромат Ziryab з Андалуської колекції парфумерка присвятила Зір’ябу – середньовічному полімату, який відкрив одну з найкращих музичних шкіл у Кордові. Парфуми у флаконі, який нагадує обтесану морську гальку, сподобаються прихильникам удових ароматів. Крім агарового дерева, у піраміді є шафран, амбра та кедр, а також свіжа нота тюльпана, яка врівноважує теплу базу.

Maison Margiela Replica By The Fireplace

Ціна: 3 917 гривень за 100 мл

Втішні новини для всіх, хто не встиг забронювати житло в Буковелі: погрітися біля вогнища можна з будь-якої точки країни. By The Fireplace – це аромат дров, які потріскують у каміні, укупі зі смаженими каштанами й ванільним лікером. Затишний, як кашеміровий шарф, і стійкий, як запах багаття, який цей шарф продимів.

Jo Malone Pomegranate Noir

Ціна: 3 700 гривень за 100 мл

Якщо добре понишпорити на парфумерних форумах у пошуках «запаху глінтвейну», можна натрапити на Pomegranate Noir. Буквальних збігів шукати не варто: у «рецепті» Jo Malone не знайти ані звичних винних нот, ані кориці чи мускатного горіха. Утім, гранатовий сік із дрібкою пекучої гвоздики та деревними нотами справді нагадує глег або пунш. Принаймні зігріває й п’янить він так само потужно.

Текст:

Таїсія Куденко

редакторка Wonderzine Україна

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.