Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ДоглядА це що таке? Очищувальний бальзам

А це що таке? Очищувальний бальзам — Догляд на Wonderzine

Приємний ритуал

У РУБРИЦІ «А ЦЕ ЩО ТАКЕ?» ми розповідаємо про незвичайні формати косметики й з’ясовуємо, чи потрібні вони вам.

Очищення шкіри з бальзамом – приємний ритуал, який часто порівнюють зі SPA-процедурами. Не в останню чергу – через ніжну текстуру засобу та його квітково-трав’янистий аромат.

Бальзам – засіб, який можна застосовувати на першому етапі очищення. За текстурою він дещо схожий на щільну мазь, яка при контакті зі шкірою починає танути й перетворюється на емульсію чи олію.

Основу таких бальзамів становлять рослинні олії, які делікатно, без травмування шкіри, видаляють навіть стійку декоративну косметику та залишки сонцезахисних засобів. Жир розчиняє жир, тож, якщо ви нормально ставитеся до олійних текстур, можете спокійно використовувати такий засіб на жирній чи комбінованій шкірі. Сухій шкірі теж не завадить така підмога: її бальзам, на відміну від більш агресивних очищувальних засобів, не пересушуватиме й не подразнюватиме, ба більше – додатково пом’якшуватиме.

Деякі бальзами не тільки очищають шкіру, а й легко її ексфоліюють, наприклад, завдяки екстракту папаї. Бальзами з відлущувальним ефектом варто шукати в корейських брендів.

Зазвичай очищувальні бальзами продають у великих банках, часто – зі спеціальною лопаткою чи мусліновою серветкою в комплекті. Така покупка може обійтися в чималу суму, але банки на 100+ мл вистачить вам надовго.

Як його використовувати:

Набрати трохи бальзаму лопаткою, нанести на суху шкіру та м’яко, масажними рухами, розподілити по обличчю. Умитися водою чи зняти залишки засобу за допомогою муслінової серветки або вологого рушника. За потреби – завершити очищення засобом на водній основі (наприклад, гелем).

Які засоби спробувати:

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.