Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ДоглядЗамість сметани: 7 засобів для догляду за шкірою після засмаги

Замість сметани: 7 засобів для догляду за шкірою після засмаги
 — Догляд на Wonderzine

Заспокійливі гелі, спреї та маски

Засмага – це стрес для шкіри. Засмага без належного захисту – ще більший стрес. Щоби заспокоїти шкіру після сонячних ванн, відновити її водний баланс і вберегти від швидкого лущення, використовуйте б’юті-засоби з приміткою after sun. Варіанти на будь-який смак і бюджет шукайте в нашій добірці.

Охолоджувальний крем-гель Apivita After Sun Cooling Cream-Gel для обличчя й тіла

Ціна: 352 гривні (150 мл)

Крем-гель від грецького бренду Apivita працює відразу на кількох рівнях: заспокоює завдяки алое, зволожує за допомогою мигдалевої олії та екстракту інжиру, а також захищає від вільних радикалів завдяки антиоксидантам. Засіб миттєво охолоджує запалену шкіру та залишає по собі приємний аромат інжиру.

Якщо ви не встигнете закінчити тюбик до кінця літа, цей гель цілком впишеться до вашого щоденного догляду. Вбирається він швидко, липкої плівки по собі не залишає, тому наносити його можна навіть після ранкового душу, перед виходом на роботу.

Заспокоювальний гель для догляду після засмаги Ziaja Sun After Sun Soothing Gel

Ціна: 65 гривень (200 мл)

Загоїти шкіру з легкими опіками (почервонілу, але без пухирів – за таких ускладнень краще звернутися до лікаря) допоможе провітамін В5 або пантенол. Його можна знайти у форматі однойменної аптечної пінки та у складі багатьох косметичних засобів. Бюджетний крем-компрес від Ziaja містить пантенол та алантоїн – відразу два інгредієнти, які допомагають зняти подразнення та прискорити заживлення шкіри.

Відновлювальний гель для догляду після засмаги La Roche-Posay Posthelios для обличчя й тіла

Ціна: 470 гривень (200 мл)

У La Roche-Posay є популярна лінійка сонцезахисних продуктів Anthelios, до якої часто звертаються власники чутливої та схильної до алергії шкіри. Posthelios – це її «постскриптум»: засіб для пошкодженої, «висушеної» сонцем шкіри, покликаний відновити її ліпідний бар’єр. За зволоження й загоєння шкіри після засмаги тут відповідають олія ши, гліцерин і ніацинамід. Також у складі – термальна вода із високим вмістом селену – природного антиоксиданту.

Відновлювальна маска для обличчя й тіла Eisenberg S.O.S. After Sun Mask

Ціна: 816 гривень з урахуванням знижки (100 мл)

Нехай слово «маска» в контексті догляду за тілом вас не лякає. У цього SOS-засобу з гіалуроновою кислотою та екстрактом едельвейса дуже легка гелеподібна текстура; більшість продукту вбереться вже за 10–15 хвилин, а решту можна прибрати рушником або змити в душі. За цей час маска допоможе позбутися печіння та запобігти зневодненню, яке після контакту з активним сонцем є майже неминучим. 

Освіжний гель-желе для догляду після засмаги Payot Sunny Refreshing Gelée Coco

Ціна: 1 032 гривні (200 мл)

Освіжити шкіру після дня на пляжі допоможе прохолодне желе від Payot. Засіб із соком листя алое, кокосовою водою та обліпиховою олією зволожить шкіру, пом’якшить її та швидко розтане, залишаючи по собі лише запах кокосу.

Тим, хто тільки планує свою відпустку, радимо звернути увагу на мус для підготовки шкіри до засмаги з тієї ж лінійки. Докладніше про нього ми розповідали в добірці незвичних засобів для догляду за тілом.

Зволожувальне та пом’якшувальне молочко Vichy Capital Soleil Soothing After-Sun Milk

Ціна: 660 гривень (300 мл)

Молочко Vichy з гіалуроновою кислотою та ліпідним концентратом не має виразного охолоджувального ефекту, але глибоко зволожує шкіру після засмаги та робить її м’якшою на дотик. Засіб, протестований на чутливій шкірі під контролем дерматологів, можна використовувати на шкірі обличчя та тіла.

Спрей для зволоження й охолодження шкіри після засмаги Nivea Sun

Ціна: 161 гривня з урахуванням знижки (200 мл)

Щоби дістатися всіх важкодоступних ділянок шкіри (наприклад, спини), обирайте засіб у форматі спрею зі зручним розпилювачем. Цей, від Nivea, містить гіалуронову кислоту, олію ши та алое вера – надійне комбо для догляду після засмаги – та бореться з головними побічними ефектами сонячних ванн – зневодненням і почервонінням. Запах у спрею доволі інтенсивний, тому, якщо ваша шкіра схильна до чутливості, краще обрати щось без парфумованих віддушок.

Текст

Таїсія Куденко

редакторка Wonderzine Україна

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.