Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РоботаЖінки частіше вигоряють на роботі – опитування McKinsey

Жінки частіше вигоряють на роботі – опитування McKinsey — Робота на Wonderzine

Вони хочуть повернутися до менш вимогливих посад або звільнитися

42% жінок у 2021 році часто або постійно вигоряли на роботі, що на 7% більше, ніж серед чоловіків. Про це йдеться в щорічному опитуванні McKinsey та Lean In, у якому взяли участь 65 000 працівників із 423 організацій.

Одна з трьох жінок хоче повернутися до менш вимогливих посад або звільнитися. Це здебільшого пов’язано з тим, що жінки частіше беруть на себе домашні обов’язки та догляд за дітьми. До того ж вони бояться, що їх засуджуватимуть за те, що вони віддають так багато часу сімейним обов’язкам.

Ще опитування виявило, що присутність жінок зростає на всіх рівнях компаній, проте досі на кожні 100 чоловіків, яких підвищили до менеджерів, припадає лише 86 жінок, які отримали підвищення.

Водночас жінки проявляють себе як сильніші лідери: вони вживають більше заходів, щоб підтримати свої команди та забезпечити їм вищий рівень благополуччя, залучають працівників із недостатньо представлених груп і частіше виступають на підтримку темношкірих жінок. Це сприяє тому, що працівники більш щасливі, рідше вигоряють і менше думають про те, щоб піти з роботи.

Проте менше чверті компаній визнають їхнє старання під час оцінки результатів роботи. Як результат, лідерки засмучуються та мають менше мотивації, щоб надалі емоційно підтримувати працівників, а також різноманіття, рівність та інклюзію.

Ілюстрація: Victoria Chepkasova from Ouch!

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.