Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниTakflix випустив квір-фільми Жанни Озірної на підтримку запровадження реєстрованих партнерств

Розмови закоханих жінок й історія одного камінг-ауту

Онлайн-кінотеатр Takflix випустив квір-фільми «Котики» і «Зв’язок» української режисерки Жанни Озірної. Їх можна переглянути з англійськими чи німецькими субтитрами.

«Котики» – це короткий метр про закоханих жінок, які розмовляють про життя в старій львівській квартирі. Їхні мрії про материнство впираються в консервативні суспільні норми й порушення прав квір-людей.

«Зв’язок» – історія одного камінг-ауту тривалістю в рік. Жанна фіксує буденне життя своєї родини й веде розмови про поняття сім’ї й прийняття будь-якого вибору. Фільм отримав «Пальму Півночі» на фестивалі кіно й урбаністики «86» у Славутичі, а також спеціальну відзнаку Одеського міжнародного кінофестивалю.

Фільми випустили на підтримку законопроєкту №9103 про запровадження реєстрованих партнерств в Україні. У Takflix також закликали підписати петицію на підтримку й швидше офіційне запровадження реєстрованих партнерств.

Жанна Озірна – українська режисерка, учасниця Berlinale Talents 2020. Вона зняла фільми «Зустріч» (2016), «Благодать» (2017), «Дорослий» (2019) й інші.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.