Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні створили петицію на підтримку реєстрованих партнерств

Її автор просить затвердити такі партнерства якомога швидше

На сайті Президента України з’явилася петиція на підтримку законопроєкту №9103 щодо інституту реєстрованих партнерств.

Її автор наголошує, що більшість громадян України досі не мають права на офіційне оформлення своїх стосунків із коханими й ця проблема загострилася після початку повномасштабного російського вторгнення. Пари, які не хочуть або не можуть оформити шлюб, не мають змоги отримати такі ж права, що й одружені. Зокрема, це стосується одностатевих пар.

Автор петиції підкреслив, що одностатеві пари не можуть ухвалити рішення щодо лікування свого партнера чи партнерки, якщо ті були поранені, не можуть розпоряджатися його чи її тілом у разі загибелі, отримати спадок за пільговими умовами чи соціальний захист із боку держави, як це передбачено для сімей військових чи постраждалих від війни.

«Україна має легалізувати цивільні партнерства для одностатевих і різностатевих пар. Захистити тих, хто захищає її», – зазначив автор.

Під петицією підписалися понад 40 громадських, правозахисних, освітніх, благодійних й інших організацій і людей. Вони просять Президента України публічно підтримати запровадження одностатевих партнерств у країні й законопроєкту №9103, а також звернутися до Верховної Ради з проханням негайно розглянути цей законопроєкт, проголосувати за нього й підписати.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.