Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниPenguin Random House судитиметься зі шкільним округом Флориди через заборону ЛГБТК+ книг

Вони стверджують, що це порушення закону

Видавництво Penguin Random House і група письменників PEN America подали до суду на керівництво шкіл округу Ескамбія через «жорстке обмеження доступу до книг і їх вилучення» з публічних шкільних бібліотек. Про це пише Politico.

У позові стверджується, що округ і шкільна рада обмежують доступ до книг, у яких є, зокрема, згадки про расову приналежність, сексуальну орієнтацію й гендерну ідентичність. Позивачі наголошують, що такі дії порушують першу поправку до конституції США.

Напередодні у Флориді ухвалили низку законів, які обмежили вивчення в школах тем, що стосуються сексуальної орієнтації й гендерної ідентичності. Обмеження поширилися й на обговорення менструації з учнями молодших класів. Їх активно підтримував губернатор штату Рон Десантіс.

У позові видавництва наголошується, що такі обмеження передусім мали поширюватися саме на шкільні заняття, а не на бібліотечну літературу.

«Книги здатні змінювати життя на краще, й учні заслуговують на рівний доступ до широкого спектру поглядів. Цензура у вигляді заборон на книги на кшталт тих, що запровадив округ Ескамбія, є прямою загрозою демократії й нашим конституційним правам», – заявила виконавча директорка Penguin Random House Ніхар Малавія.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.