Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСуд відхилить позов акторів «Ромео і Джульєтта» щодо оголеної сцени у фільмі

Актори заявляли про насильство над ними

Суддя в Каліфорнії повідомила, що відхилить позов акторів Леонарда Вайтінга й Олівії Гассі про насильство над дітьми через оголену сцену у фільмі «Ромео і Джульєтта» (1968). Про це пише The Guardian.

Торік Олівія Гассі й Леонард Вайтінг звинуватили кінокомпанію Paramount у сексуальній експлуатації й розповсюдженні оголених зображень підлітків. Усе через сцену у фільмі «Ромео і Джульєтта», у якій актори знялися оголені. У позові вони стверджували, що режисер Франко Дзефіреллі спонукав їх зніматися в оголених сценах, хоча раніше запевняв, що їм цього не доведеться робити.

Суддя Елісон Маккензі відхилила твердження, що фільм містить зображення насильства над дітьми. За словами Маккензі, не було жодного переконливого аргументу щодо того, щоб вважати фільм таким, що порушує закон. Суддя також заявила, що позивачі неправильно дотрималися закону Каліфорнії, який дозволяє тимчасово призупинити перебіг строку давності за позовами про насильство.

Вайтінг і Гассі планують подати апеляцію, а також окремий позов, пов’язаний із нещодавнім випуском фільму на DVD Criterion, на який не поширюється термін позовної давності.

Раніше у Paramount відреагували на позов акторів. У кінокомпанії заявили, що сцену з оголенням не можна прирівнювати до сексуального насильства над неповнолітніми й теж наголосили, що актори не можуть подавати позов відповідно до закону Каліфорнії, що призупиняє термін давності за сексуальне насильство над дітьми, оскільки сцена не кваліфікується як насильство.

Також у Paramount зауважили, що актори «з любов’ю» говорили про роботу над фільмом упродовж десятиліть.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.