Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнська драма «Клондайк» вийде в прокат у США в серпні

Нещодавно стрічку почали показувати і в Японії

Українську стрічку «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач із 4 серпня показуватимуть у кінотеатрах США. Про це повідомила Українська кіноакадемія.

Нещодавно фільм Марини Ер Горбач почали показувати й у кінотеатрах Японії.

«Клондайк» розповідає про родину, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області. Головні герої Ірка й Толік очікують народження першої дитини, коли в небі над ними збивають цивільний літак. Чоловік і брат дружини прагнуть одного – евакуювати вагітну жінку, проте вона відмовляється їхати.

Це четверта повнометражна робота Марини Ер Горбач («Омар і ми», «Люби мене», «Гарчання чорних псів»). Головну роль виконала Оксана Черкашина («Погані дороги»). У фільмі також зіграли Сергій Шадрін («Чорний ворон») й Олег Щербина («Черкаси», «І будуть люди»).

Світова прем’єра стрічки відбулася на «Санденсі» – найбільшому фестивалі незалежного кіно в США, де вона здобула перемогу за «Найкращу режисуру». Фільм також відзначили на Берлінському міжнародному кінофестивалі. Окрім того, «Клондайк» потрапляв до лонгліста кінопремії «Оскар».

Також «Клондайк» уже можна переглянути на Netflix.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.