Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ межах Венеційського кінофестивалю проведуть «Український день». Що заплановано

Фестиваль триватиме з 30 серпня до 9 вересня

На 80-му Венеційському кінофестивалі 6 вересня проведуть «Український день» на підтримку України і її постраждалої від війни кіноіндустрії. Про це повідомило Державне агентство України з питань кіно.

Організатори фестивалю Venice Biennale заявили, що «підтверджують свою солідарність з українським народом і трагедією, яку він переживає».

У межах «Українського дня» виступить президент фестивалю Роберто Чікутто й художній керівник Альберто Барбера. Також відбудуться дискусії у два блоки українською, англійською й італійською мовами.

У межах першої панелі, під назвою «Українська кіноіндустрія під час війни», очільниця Держкіно Марина Кудерчук розповість про нинішній стан української кіноіндустрії.

Друга панель, під назвою «Зйомки з Україною: підтримка й співпраця», відбудеться за участі голови Ради з питань кінематографії України Артема Колюбаєва, голови Української кінематографічної асоціації Вікторії Ярмощук, очільника Української асоціації кіноіндустрії Сергія Лавренюка, режисера Філіпа Азуле й продюсера, очільника ГО «УкрКіноФест» Андрія Ногіна.

Обидві панелі модеруватиме український телеведучий Володимир Остапчук.

Венеційський міжнародний кінофестиваль – найстаріший кінофестиваль у світі, заснований 1932 року за ініціативи Беніто Муссоліні. У 2023 році відбуватиметься з 30 серпня до 9 вересня. 

Цього року на фестивалі покажуть стрічку української режисерки Анни Бурячкової «Назавжди-назавжди» в конкурсній програмі Orizzonti Extra, а також «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова в програмі Venice Classics.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.