Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниРежисерка Аліса Коваленко знімає фільм про жінок, які постраждали від насильства в окупації

Спочатку режисерка відмовлялася від роботи над фільмом

Українська режисерка Аліса Коваленко працює над зйомками документального фільму про жінок, які під час тимчасової окупації українських територій постраждали від насильства з боку російських окупантів. Про це вона повідомила в інтерв’ю «Укрінформ».

Режисерка розповідає: «Це буде документальний фільм, але я сказала б, що він буде більш правозахисним. З візуального погляду, я ще шукаю необхідну форму. Думаю, це буде така музична історія різних жінок, які були в полоні в період з 2014 до 2022 років, і жінок, які постраждали після повномасштабної агресії. Також сюди додалися історії трьох жінок із Херсона, які були в окупації».

Вона розповіла, що є членкинею SEMA Ukraine – організації українських жінок, які були в полоні, у в’язницях, на окупованих територіях, де зазнали тортур і сексуального насильства. До організації Алісу Коваленко запросила активістка Ірина Довгань. 

Режисерка поділилася, що спочатку хотіла відмовитися від роботи над фільмом, але після початку повномасштабного російського вторгнення змінила свою думку.

«У якийсь момент я просто зрозуміла, що не зможу цим займатися. Це було дуже складно емоційно. Та після початку повномасштабної війни, коли з’явилися десятки страшних історій, усе ж таки Ірина мене вмовила. Я взялася за це й зараз відчуваю, що це дійсно важливо», – розповіла Коваленко.

Аліса Коваленко – українська режисерка, військова. Її документальні стрічки здобули безліч нагород на міжнародних кінофестивалях. Зокрема, її фільм «Ми не згаснемо» про прифронтове життя підлітків Донбасу показали вже майже на 30 міжнародних кінофестивалях. 

Також фільм увійшов до списку з 14 фільмів, які цьогоріч претендують на премію Європейської кіноакадемії в категорії «Найкращий документальний фільм».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.