Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАнна Бурячкова зніме документальний фільм про емоційні наслідки війни для людей

Про блок емоцій і те, чи відчуватимемо ми знову

Українська режисерка Анна Бурячкова зніме документальний фільм Will We Feel Again («Чи відчуватимемо ми знову») про вплив війни на внутрішній стан людей. Про це вона розповіла в інтерв’ю Variety.

«Я хочу зосередитися на нашому внутрішньому житті. Ми не дозволяємо собі відчувати, і це впливає на все: наше тіло, наші стосунки. «Чи будемо ми колись відчувати знову?» Я постійно чую це запитання. Ми намагаємося всміхатися, але нас поглинає темрява. Нам цікаво, чи зможемо ми знову розблокувати ці емоції, коли війна нарешті закінчиться», – розповіла Бурячкова.

За словами режисерки, герої її фільму замість розмов намагатимуться відтворити свої історії за допомогою танцю. 

«Я хочу показати, що іноді, коли люди не можуть говорити, вони можуть танцювати. Не легко сказати: «Я більше не можу відчувати». Ми вважаємо, що це не найкращий час для розлучень, не найкращий час для закоханості чи дослідження своєї сексуальності», – сказала режисерка.

Вона зауважила, що майбутній фільм буде не лише про українців.

«Це не єдина війна, яка зараз відбувається, і ми не єдині травмовані люди. Усі ці події можуть вас зламати або ви можете закритися. Наразі здається, що інших варіантів немає», – сказала Бурячкова.

Цьогоріч на Венеційському фестивалі відбулася світова прем’єра стрічки Анни Бурячкової «Назавжди-назавжди» в межах спеціальної програми Orizzonti Extra.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.