Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Змушували перевдягатися перед чоловіками». Модельєрка з команди Lizzo подала до суду на співачку

Вона є однією з колишніх працівників, які поскаржилися на Lizzo

35-річна модельєрка Аша Деніелс, яка працювала в команді Lizzo, подала позов до Верховного Суду Лос-Анджелеса проти співачки й інших членів команди, зокрема гардеробниці Аманди Номури. Вона звинувачує їх цькуванні, расизмі й сприянні «сексуально небезпечній культурі на робочому місці». Про це пишуть NBC й Hollywood Reporter

У позові йдеться, що гардеробниця Аманда Номура називала артисток «товстими», «марними» й «тупими», а також змушувала їх переодягатися перед чоловіками, які «непристойно витріщалися» на них. Окрім цього, Номура нібито погрожувала позивачці й іншим учасникам команди, застосовувала фізичну силу проти них, а також змусила Деніелс змінити ортопедичне взуття, яке та носила через вивих щиколотки, на кросівки.

Аша Деніелс стверджує, що коли тур Lizzo прибув до Амстердаму, вона бачила, як Номура й інші керівники «обговорювали наймання секс-працівниць для розпусних дій, відвідування секс-шоу й купівлі важких наркотиків». Деніелс додала, що її теж примушували долучитися до цього.

Також вона поскаржилася на виснажливий робочий графік, запевняючи, що вона працювала по 20 годин. За словами Деніелс, Аманда Номура контролювала членів команди й забороняла робити перерви.

У позові також ідеться, що в команди Big Grrrl Big Touring нібито існував груповий чат менеджерів, куди одного разу надіслали фото чоловічих статевих органів.

Деніелс зазначила, що її скарги ігнорували і що її звільнили до завершення контракту. В інтерв’ю для NBC вона сказала, що відчувала себе ніби «в божевільні».

«Я слухала, як ця темношкіра жінка на величезній сцені говорила про любов до себе, турботу про інших, співчуття й те, що треба бути сильною й заступатися за інших. І водночас я була свідкою того, як мене, танцюристів, бек-вокалістів і мою місцеву команду в кожному місті регулярно переслідували й цькували», – сказала Деніелс.

Представник Lizzo заявив NBC, що позов є «фальшивим, абсурдним рекламним трюком» від людини, яка «ніколи не зустрічалася й навіть не розмовляла з Lizzo».

Представник стверджує, що Рон Замбрано (адвокат Аші Деніелс) намагається «заплямувати» репутацію Lizzo напередодні церемонії нагородження, на якій співачці мали вручити гуманітарну премію Квінсі Джонса від Коаліції Black Music Action.

Відомо, що Lizzo таки прийняла нагороду. Її відзначили, зокрема, за захист ЛГБТК+ спільноти й підтримку ініціатив, що стосуються батьківства. Сама співачка під час церемонії нагадала про свої благодійні ініціативи, зокрема що вона пожертвувала чверть мільйона доларів організаціям, які допомагають темношкірій молоді.

Напередодні деякі колишні працівники з команди Lizzo звинуватили її у сприянні сексуальним домаганням і створенні ворожого робочого середовища через бодішеймінг і дискримінацію. Lizzo звинувачення заперечує. Вона стверджує, що ніколи не прагнула створювати некомфортні умови для когось і що вона не дозволить звинуваченням проти себе перекреслити ту «хорошу роботу», яку вона зробила.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.