Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВидадуть книжку про київську режисерку Майю Дерен, яка змінила світове кіно

Це одна з найбільш впливових режисерок в історії кіно

Видавництво «Видавництво» анонсувало вихід книжки про київську кінорежисерку, акторку й фотографиню Майю Дерен. Видання входитиме до серії «Дівчата можуть усе», яка висвітлює історії видатних українок. 

Книжка має назву «Оця Майя кіно знімала», її авторка – Оксана Лущевська. Ілюстрації до видання створила Олена Васіна.

У «Видавництві» описують книгу так: «Через антисемітські погроми Майя разом зі своїми батьками змушена залишити рідний дім. Попереду на них чекає Америка, а там – невідомість. Але Майї допомогає її щедра уява і хвацьке вміння помічати оригінальне в буденному. А ще в Майї є нафантазована подруга-кицька, яка веде її до мрії – знімкувати людей і тварин, а згодом і привідкриє справу її життя – кінорежисуру».

У видавництві зазначають, що це книжка про те, що фантазія допомагає долати труднощі, а найзаповітніші мрії втілюються в реальність, якщо докладати зусиль.

Книжку вже можна передзамовити на сайті видавництва за ціною 300 гривень. У продажі вона з'явиться в грудні.

Майя (Елеонора) Дерен – американська кінорежисерка українського походження, одна з найбільш впливових режисерок в історії кіно. У 1947 році стала першою лауреаткою премії Ґуґґенгайма за творчу працю в кіно. Наприкінці 1950-х рр. заснувала Фундацію творчого кіно, щоб підтримати незалежних режисерів.

Фільм Дерен «Полуденні тенета» додали в кінореєстр бібліотеки Конгресу США, як культурно, історично й естетично значущий. У 2015 році ВВС включили цей фільм до топ 100 головних американський фільмів, а цього року він увійшов до списку 100 найкращих стрічок у світі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.