Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Серіали7 нових серіалів, що нагадують уже відомі телевізійні шоу

Нові «Секс і місто» й «Дивні дива»

7 нових серіалів, що нагадують уже відомі телевізійні шоу — Серіали на Wonderzine

Іноді хочеться переглянути щось схоже на улюблені телевізійні шоу й серіали: сюжетом, візуальним колоритом, жанром чи персонажами. Пропонуємо вам 7 серіалів, які вийшли цього літа й нагадають уже відомі телевізійні проєкти.

текст: Ольга Дуденко

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

Паперові дівчата

Paper Girls

Що нагадують: «Дивні дива» (Stranger Things)

Де подивитися: Amazon Prime Video

Дія цього серіалу, як і в «Дивних дивах», відбувається у 80-х. Чотири дівчини доставляють газети до сусідських будинків у своєму місті. Вони працюють у ніч після Геловіну й наштовхуються на підозрілих людей у святкових масках. Дівчата неочікувано опиняються в іншому часі й зустрічають себе майбутніх. Їм треба не лише знайти шлях додому, але й урятувати світ.

У головних ролях зіграли Софія Росінськи («Швидкий Лейн»), Камрін Джонс («ТОВ «Вічна благодать»»), Фіна Страцца («Над тінями») і Рілей Лай Нелет («Видозмінений вуглець»). Серіал створили на основі однойменної серії коміксів Браяна Вона. Digital Spy радять дивитися «Паперових дівчат», якщо ви почуваєтеся спустошеними після завершення четвертого сезону «Дивних див».

Дівчина в дзеркалі

The Girl In The Mirror

Що нагадує: «Суспільство» (The Society)

Де подивитися: Netflix

Виживши після автобусної аварії, у якій гинуть майже всі однокласники, Алма прокидається в лікарні, нічого не пам’ятаючи ні про цю катастрофу, ні про своє минуле. Її будинок наповнений спогадами, які їй не належать; амнезія й травми породжують нічні жахи й видіння, які вона не може пояснити. З допомогою батьків і друзів, котрих вона також не впізнає, дівчина спробує розкрити обставини аварії, відновити власні життя й особу.

На початку серіалу «Суспільство» підлітки також їдуть разом у подорож. Потім їхній транспорт ламається, і вони повертаються додому, потрапляючи у світ, де немає їхніх батьків. Герої намагаються зрозуміти, що відбувається і як жити далі.

Прем’єра іспанського серіалу «Дівчина в дзеркалі» відбудеться 19 серпня. У ньому зіграли Мірея Ореоль («Угода», «Мистецтво повернення»), Алекс Вільясан («Поки на війні») і Пол Монен («Его», «Любов»).

Чорний птах

Black Bird

Що нагадує: «Сестра Ретчед» (Ratched)

Де подивитися: Apple TV+

Серіал натхненний реальними подіями, коли футбольного героя середньої школи й сина поліцейського Джиммі Кіна засуджують до 10 років ув’язнення. Йому дають вибір – потрапити у в’язницю суворого режиму для божевільних злочинців і подружитися зі справжнім підозрюваним у серійних убивствах Ларрі Холлом або залишитися там, де він є, і відбувати повний термін покарання без можливості умовно-дострокового звільнення. Кін швидко розуміє, що його єдиний вихід – це вимагати зізнання справжнього вбивці, перш ніж апеляцію Холла буде схвалено. Але невідомо, чи говорить правду цей підозрюваний убивця.

У серіалі «Сестра Ретчед» так само є хитке балансування між правдою й обманом, а головна героїня працює в психіатричній лікарні, де зі звичайної медсестри перетворюється на справжнього монстра.

Серед акторів «Чорного птаха» є Терон Еґертон («Кінгсман», «Рокетмен»), Пол Волтер Хаузер («Круелла», «Погані домогосподарки»), Сепіде Моафі («Погана слава»).

Без пари

Uncoupled

Що нагадують: «Секс і місто» (Sex and the City)

Де подивитися: Netflix

Головний герой Майкл уже 17 років зустрічається зі своїм партнером Коліном. На честь 50-річчя останнього чоловік влаштовує гучну вечірку з чималою кількістю гостей. Однак Колін кидає Майкла. Спустошеному після втрати тривалих стосунків, йому знову доводиться поринути в атмосферу побачень і знайомств. Ця тема близька й для нового сезону серіалу «Секс і місто» – «І просто так…»

«Без пари» й «Секс і місто» мають одного творця – Даррена Стара. Головні ролі виконали Ніл Патрік Гарріс («Як я зустрів вашу маму», «Матриця: Воскресіння»), Так Воткінс («Хлопці в гурті», «Відчайдушні домогосподарки»), Тіша Кемпбелл-Мартін («Сліпі плями»).

В ім’я правосуддя

Justice Served

Що нагадує: «Коли вони нас побачать» (When They See Us)

Де подивитися: Netflix

В обох серіалах творці порушують важливі соціальні питання. У «Коли вони нас побачать» п’ятьох чорношкірих підлітків засудили за жорстоке зґвалтування білої дівчини, учинене в Центральному парку Нью-Йорка. Усі п’ятеро постраждали несправедливо, через расові упередження. «В ім’я правосуддя» показує нам борців за свободу, котрі захоплюють будівлю суду під час процесу обвинувачення білого поліцейського, що застрелив темношкірого чоловіка.

Серед касту – Гломла Дандала («Річка», «Республіка»), Паланс Дладла («Складно отримати», «Весілля Зулу»), Алекс МакГрегор («Спуд», «Безкарність»).

Мунхевен / Місячна гавань

Moonhaven

Що нагадує: «Фундація» (Foundation)

Де подивитися: AMC+

У центрі сюжету – Белла Свей, місячна пілотеса й контрабандистка, яка живе в майбутньому. Її звинувачують у злочині, тому вона потрапляє до «Місячної гавані» – утопічної громади, розташованої в райському саду, побудованому на Місяці для вирішення проблем, що незабаром призведуть до загибелі цивілізації на Землі. Беллу втягують у змову з метою отримати контроль над штучним інтелектом, відповідальним за чудеса в «Місячній гавані». Дівчина об’єднується з місцевим детективом, щоб зупинити сили, які хочуть знищити Землю. «Фундація», з якою порівнюють «Мунхевен», – сага про людей, розсіяних на планетах усієї галактики, які живуть під владою Галактичної Імперії. Персонажі обох серіалів вчаться пристосовуватися до існування в незнайомих просторах й ухвалюють рішення, що допоможуть робити світ кращим.

В акторському складі літнього серіалу побачимо Емму Кетрін Макдональд («Портрет Доріана Грея»), Домініка Монагана («Загублені», «Володар перснів»), Джо Манганьєлло («Супер Майк»), Амару Каран («Смерть та життя Джона Ф. Донована»).

Квіти на горищі: Початок

Flowers in the Attic: The Origin

Що нагадує: «Відіграти назад» (The Undoing)

Де подивитися: Amazon Prime Video

Олівія – юна красуня, яку в штаті багато хто хотів би бачити своєю нареченою. Однак достукатися до її серця не просто. Після довгих залицянь дівчина погоджується вийти заміж за багатого холостяка Малькольма. Вона не підозрює, що зовсім скоро перебування поряд із ним перетвориться на справжній жах. Такий злам у щасливому подружньому житті відбувається й у серіалі «Відіграти назад», коли головний герой приховує від дружини жахливу таємницю.

Роль подружжя виконали актори Макс Айронс («Гіркі жнива», «Клуб бунтарів», «Біла королева») і Джемайма Рупер («Гуркіт грому», «Дружба і жодного сексу»). Сюжет базується на готичному романі «Квіти на горищі» Клео Вірджинії Ендрюс про трагедію, яка сталася в ідеальній родині.

Фото: Prime Video

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.