Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Серіали33 серіали, які варто подивитися цієї весни

Школа в потойбіччі, боротьба зі штучним інтелектом і жіноча дружба

33 серіали, які варто подивитися цієї весни — Серіали на Wonderzine

Весна потішить новими сюжетами та карколомними пригодами. Історія про рок-гурт, який розпався на піку своєї популярності, зустріч випускників, що обертається апокаліпсисом, розслідування вбивств без жодних доказів і свідчень, а ще – повернення серіалів «Ти», «Мандалорець», «Тед Лассо» та спіноф «Бріджертонів».

Зібрали для вас 33 серіали, які можна подивитися вже цієї весни.

Текст: Ольга Дуденко

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

Нові серіали

Дейзі Джонс і Шестеро

Daisy Jones and the Six

Коли: 3 березня

Де: Prime Video

Серіал заснований на однойменному романі Тейлор Дженкінс Рід. Права на екранізацію книжки придбав продакшн Різ Візерспун – Hello Sunshine, який до цього адаптовував бестселери «Усюди жевріють пожежі» й «Там, де співають раки».

Музична драма про рок-гурт, який був успішним у 70-х роках, і його фронтвумен Дейзі Джонс. Одного разу учасники гурту влаштовують шоу в Чикаго, де стався солд-аут квитків. І на такому піку своєї популярності вони раптово завершують діяльність. Майже 10 років потому музиканти вирішують розповісти, що тоді насправді сталося.

У головних ролях зіграють Райлі Кіо («Винний», «Диявол назавжди», «Супер Майк») і Сем Клафлін («У полоні стихії», «Кохання як бестселер», «До зустрічі з тобою»). Вони також співатимуть разом пісні, які для фільму писали авторка Тейлор Дженкінс і композитор Блейк Міллс. Деякі з них можна прослухати вже зараз.

Пси дощу

Rain Dogs

Коли: 6 березня

Де: HBO

Матері-одиначці Костелло та її десятирічній дочці Айріс доводиться розпочати нове життя. Вони шукають дім, куди зможуть переїхати, і їм допомагають хрещена мати Айріс і друг-гей. Костелло намагається дотримуватися балансу між здійсненням власних мрій і спробою дати дочці найкращі можливості в новому середовищі.

Роль матері зіграє Дейзі Мей Купер («Історія Девіда Коперфілда», «Ця країна», «Авеню 5»), дочки – дебютантка Флер Ташʼян. Автори серіалу обіцяють багато чорного гумору.

Хто вбив Роберта Вона?

Who Killed Robert Wone?

Коли: 7 березня

Де: Peacock

Документальний серіал про вбивство Роберта Вона – молодого детектива, якого знайшли зарізаним у домі свого друга у Вашингтоні. Це спроба детально поглянути на те, що відбулося, починаючи з дзвінка до 911 та закінчуючи інтервʼю поліційних із жителями будинку.

Продюсерка Стефані Стіл зазначає, що історія про вбивство Роберта Вона – така, яку «більшість фанатів кримінального жанру не чули, але коли почують, то не зможуть про неї не говорити». У синопсисі серіалу цей випадок називають однією з найзагадковіших справ у 2000-х роках. Режисером «Хто вбив Роберта Вона?» став Джаред Скотт, який у 2008 році отримав нагороду «Найкращий політичний документальний повнометражний фільм» кінофестивалю в Коннектикуті за стрічку «Спліт: розділена Америка».

Шкільні духи

School Spirits

Коли: 9 березня

Де: Paramount

Школярка Медді застрягає в потойбіччі. Перебуваючи в цьому стані, вона намагається розібратися в тому, що сталося, і знаходить групу інших студентів, які також опинилися в незрозумілому світі. Намагаючись відшукати відповіді, герої відкриватимуть усе більше запитань та обману.

Сюжет базується на однойменному графічному романі Нейт і Меган Трінруд. У серіалі зіграють Пейтон Ліст («Кобра Кай», «Монстр: Початок»), Крістіан Флорес («Перезавантаження», «Проблемна молодість»), Спенсер Макферсон («Братерство», «Астрід і Лілі рятують світ») і Сара Яркін («Техаська різанина бензопилою», «Щасливий день смерті»).

Вбивця злої дівчини

Mean Girl Murders

Коли: 13 березня

Де: ID

Описані події розгортаються у 2010 році. Джейсон Омар Гріффіт у пориві гніву під час суперечки жорстоко вбиває свою колишню дівчину Дебору. Ми побачимо, як розвивалися стосунки між Деборою та Джейсоном, як сталося вбивство та спроби чоловіка втекти й сховатися до арешту. Випадок Дебори – не єдиний, про який розкажуть у серіалі, адже кожен епізод присвячений іншій історії.

Усього в серіалі буде шість епізодів. Його виробництвом і просуванням займалася компанія Lion Television («Мисливці за гробницями», «Жахливі історії», «Секрети забороненого міста»).

Клас 07

Class of '07

Коли: 17 березня

Де: Prime Video

«Зустрічі однокласників можуть бути пеклом, але це не кінець світу. Проте не цього разу…» Так зазначають творці в описі до серіалу. Дівчата, які раніше разом училися в старшій школі, прибувають на спільну зустріч, а опиняються у вирі апокаліптичного припливу, від якого може постраждали весь кампус і територія навколо. Жінкам доведеться витримати не лише природну катастрофу, а й одна одну.

Видання Vital Thrills називає серіал «любовним листом, адресованим жіночій дружбі». У головних ролях – Емілі Браунінг («Американські боги», «Гостя», «Заборонений прийом»), Кейтлін Стейсі («Царство», «Я, Франкенштейн», «Полюби мене») та Меган Смарт («Додому й назад», «Голий романтик»).

Рій

Swarm

Коли: 17 березня

Де: Prime Video

Американський трилерний серіал жахів, що розповість про молоду жінку, одержиму попзіркою. Ця фанатичність починає нагадувати хворобу, адже героїня відвідує будь-які події в клубах, вечірки, зібрання шанувальників тільки для того, щоб знайти свого кумира. Collider порівнює зірку, особистістю й творчістю якої одержима головна персонажка, з Бейонсе.

Ролі виконають Домінік Фішбак («Проєкт «Сила»», «Сучасне кохання», «Покажіть мені героя»), Клое Бейлі («Джейн», «Дорослі», «Дозволь йому сяяти») та Демсон Ідріс («Снігопад», «За межею», «Місто тьмяних вогнів»).

Щасливий Хенк

Lucky Hank

Коли: 19 березня

Де: AMC, AMC Plus

Завідувач кафедри англійської, професор Хенк Деверо, переживає дві кризи у своєму житті – кризу середнього віку та хаос у професійній діяльності. У той час, як життя Хенка нібито розвалюється, його дружина, навпаки, переосмислює життя у своєму віці та починає відкривати нові можливості для себе. Окрім того, вона намагається підтримувати їхню дорослу доньку.

Головну роль у серіалі зіграє Боб Оденкерк («Пуститися берега», «Ніхто», «Краще подзвоніть Солу», «Гелловін убиває»). Collider зазначає, що «Щасливий Хенк» може здатися продовженням серіалу «Краще подзвоніть Солу», хоч вони й не повʼязані між собою.

Прямо вгору

Up Here

Коли: 24 березня

Де: Hulu

Музична романтична комедія, яка розгортається в Нью-Йорку. Це незвичайна історія звичайної пари, коли герої закохуються та дізнаються, що єдина перешкода, котра заважає стосункам розвиватися щасливо, – це вони самі. Глядачі зможуть заглибитися у світ їхніх спогадів, одержимостей, страхів і фантазій персонажів.

Одним зі сценаристів серіалу став Стівен Левенсон («Тік-так, бум!», «Дорогий Еван Хансен»). Головні ролі виконали Карлос Валдес («Флеш», «Легенди завтрашнього дня»), Софія Хеммонс («Соціальна дилема», «У таємниці»), Мей Вітман («Переваги скромників», «Батьківство», «Хороші дівчата»).

Великі сподівання

Great Expectations

Коли: 26 березня

Де: FX, Hulu

Сюжет оснований на однойменному романі Чарльза Дікенса. Серіал покаже історію дорослішання сироти Піпа, який прагне досягти більшого в житті, доки несподіваний поворот долі та злі підступи таємничої й ексцентричної міс Гевішем не відкривають йому темний світ можливостей. Оскільки на героя покладають великі сподівання, Піп має зрозуміти, чи нові можливості зроблять його тією людиною, якою він справді хоче бути.

На глядачів очікує зірковий каст: роль Піпа виконає Фінн Вайтгед («Дюнкерк», «Покоління Вояджер»), а роль міс Гевішем – Олівія Колман («Батько», «Котячі світи Луїса Вейна», «Садівники», «Коли завмирає серце»).

Сила

The Power

Коли: 31 березня

Де: Prime Video

У дівчат-підлітків по всьому світу несподівано зʼявляється сила, яка за їхнього бажання може вражати людей електричним струмом. Цю здібність ніби вбудували в їхні організми, і її неможливо забрати. Порухом пальців жінки можуть викликати біль або навіть убити, адже саме в пальцях зосереджені електричні заряди.

Екранізація однойменного бестселера Наомі Альдерман. В акторському складі – Тоні Коллетт («Сходи», «Алея жаху», «Я думаю закінчити це все»), Ауліі Кравальйо («Підйом», «Ваяна»), Джон Легвізамо («Нічний портьє», «Сестри», «Джон Вік»).

Місіс Девіс

Mrs. Davis

Коли: 20 квітня

Де: Peacock

Основний конфлікт серіалу – між вірою та сучасними технологіями. Головна героїня Сімон – монахиня, яка бореться проти всемогутнього штучного інтелекту, названим «Місіс Девіс».

Головну роль зіграє Елізабет Ґілпін («Полювання», «Медсестра Джекі», «Подорож хорошого пса»). Поруч із нею в серіалі будуть Джейк Макдорман («Ломка», «Велика гра Джеррі і Мардж»), Девід Аркетт («Крик», «Дванадцятигодинна зміна»), Елізабет Марвел («Ковтай», «Новини з усього світу», «Історії сімʼї Мейровіц»), Енді Макквін («Книги крові», «Зникнення на дорозі Кліфтон Гілл»).

Маленькі красиві речі

Tiny Beautiful Things

Коли: 7 квітня

Де: Disney Plus

Події серіалу базуються на сюжеті однойменної книжки Шеріл Стрейд. Це історія про письменницю, яка починає створювати власні колонки з порадами в медіа в той час, коли її особисте життя розвалюється. Робота допоможе згадати їй найважливіші моменти свого життя, починаючи з дитинства, і дослідити їх.

Авторка книжки Шеріл говорить: «Ми знаємо, що Клер головна героїня серіалу – це не точна копія мене, але багато її досвідів були моїми». У серіалі зіграли Кетрін Ган («ВандаВіжен», «Дуже погані матусі», «Як позбутися хлопця за десять днів»), Сара Піджон («Дебрі»), Квентін Плер («Нью-Мексико», «Розвелл»).

Останнє, що він сказав мені

НThe Last Thing He Told Me

Коли: 14 квітня

Де: Apple TV+

Серіал заснований на однойменному романі Лаури Дейв. На час публікації він став бестселером The New York Times і протримався на першій позиції протягом року. Головна героїня Ханна має налагодити стосунки із шістнадцятирічною падчеркою Бейлі для того, щоб зрозуміти, чому її чоловік таємно зник.

До продюсування цього фільму також долучилася Різ Візерспун. Олівія Ньюман («Там, де співають раки») стала режисеркою пілотного епізоду. Головні ролі виконають Дженніфер Гарнер («Проєкт Адам», «З любовʼю, Саймон», «Далласький клуб покупців») і Ангурі Райс («Мейр з Істтауна», «Випускний рік», «Людина-павук: Нема шляху додому»).

Дорога мама

Dear Mama

Коли: 21 квітня

Де: FX

Документальний серіал, який FX називають «гранично особистим». Він розповість про одного з найуспішніших американських реперів Тупака Шакура та його стосунки з мамою Афені. Саме вона вплинула на його погляди та музику, оскільки мала активну громадянську позицію, боролася за права афроамериканців у Гарлемі і їхню емансипацію.

Режисером серіалу виступить Аллен Гʼюз («Нью-Йорку, я люблю тебе», «Книга Ілая», «Гниле місто»). Він говорить, що «всі, хто знав Тупака, знали, що вони з мамою схожі на близнюків», тому цей серіал є ніби портретом американського дуету син-мама, який досі надихає інших.

Любов і смерть

​​Love and Death

Коли: 27 квітня

Де: HBO Max

Кримінальна драма, яка розповідає про реальні події. У центрі сюжету – сімʼя вірян, котрі живуть у Техасі й насолоджуються тихою, спокійною рутиною. Аж допоки головну героїню не засуджують у жорстокому вбивстві своєї подруги.

Нас знову очікує зірковий каст: Елізабет Олсен («Доктор Стрендж», «ВандаВіжен», «Вбий своїх коханих»), Джессі Племонс («У руках пса», «Пуститися берега», «Я думаю закінчити це все») і Крістен Ріттер («Джессіка Джонс», «Ель Каміно», «Нічні щоденники»).

Фатальний потяг

Fatal Attraction

Коли: 30 квітня

Де: Paramount+

Еротичний психологічний трилер, який базується на однойменному фільмі, знятого Едріаном Лейном 1987 року. Серіал досліджує вічні питання шлюбу та невірності в шлюбі крізь призму сучасних стосунків, а також висвітлює теми ставлення суспільства до сильних жінок, розлади особистості та контролю в парі. Виконавча продюсерка Александра Каннінгем говорить, що цей серіал також про кризу середнього віку, «про наш особистий імідж і те, як ми його захищаємо».

У серіалі зіграють Ліззі Каплан («Диваки і навіжені», «Погані дівчиська», «Холостячки»), Джошуа Джексон («Здібний учень», «Жорстокі ігри», «Північне сяйво»), Аманда Піт («Закон і порядок», «Один чудовий день»).

Королева Шарлотта: Історія Бріджертонів

Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Коли: 4 травня

Де: Netflix

Перший спіноф в історії серіалу «Бріджертони». Королева Шарлотта любить плітки, але ми все ще мало знаємо про неї саму – як вона знайшла своє місце в суспільстві, як ладнає з іншими людьми в королівстві. Глядачам обіцяють справжню історію кохання, яка пройшла випробування віками.

У серіалі зіграють Голда Рошевель («Леді Макбет», «Дюна»), Аджоа Андо («Відьмак», «Перелом», «Непідкорений») і Рут Геммелл («Пожежі вдома», «Історія Трейсі Бікер»). Усі ці актори також знімалися в основних серіях «Бріджертонів».

Місто у вогні

City on Fire

Коли: 12 травня

Де: Apple TV+

4 липня 2003 року в Сентрал-Парку в Нью-Йорку знаходять убиту студентку Саманту Чіччіаро. Розпочинається розслідування, під час якого поліція виявляє зв’язок цього вбивства з низкою таємничих міських пожеж, музичною сценою в центрі міста й занепадом маєтку однієї заможної сім’ї, що працює з нерухомістю та зберігає чимало секретів.

Цей серіал також заснований на однойменному романі Гарта Голберга. У касті будуть Вайатт Олефф («Вартові галактики», «Мені це не подобається»), Чейз Вандерс («Тіла, тіла, тіла», «Деніел не справжній»), Джемайма Керк («Сексуальне виховання», «Бунтарка без причини»).

Країна мрії

Dreamland

Коли: весна 2023

Де: Sky Comedy, NOW TV

Головна героїня Тріш вагітна втретє. Вона найстарша сестра з чотирьох у родині. Її сімʼя, партнер і вона сама очікують на дівчинку. Раптом у їхньому житті несподівано зʼявляється давно зникла сестра, і це загрожує дестабілізувати стосунки в родині.

Це комедія з чорним гумором про стосунки різних поколінь жінок в одній родині. Серіал оснований на однойменному короткометражному фільмі, знятому Sky у 2018 році, що виграв премію BAFTA. В акторському складі – Фріма Аджимен («Доктор Хто», «Погоня»), Кілл Сміт-Байноу («Кріш і Лі»), Геббі Бест («Іржаві копи», «Дешево-дешево-дешево»).

Таємне вторгнення

Secret Invasion

Коли: весна 2023

Де: Disney Plus

Американський вебсеріал з шести епізодів, заснований на коміксах «Таємне вторгнення» від Marvel Comics. Фракція прибульців-перевертнів, яких називають Скруллами, проникли в усі сфери життя на Землі. Головні герої намагатимуться їх зупинити й урятувати Всесвіт, у якому перебувають.

У головних ролях – Семюель Джексон («Тілоохоронець дружини кілера», Олдбой», «Джанґо вільний») і Бен Мендельсон («Аутсайдер», «Мізантроп», «Темні часи»).

Серіали, які продовжуються

Мандалорець

The Mandalorian

Події серіалу розгортаються через пʼять років після «Повернення джедая». Новий сезон матиме вісім епізодів з Педро Паскалем («Гра престолів», «Диво-жінка 1984», «Нестерпна тяжкість величезного таланту») в головній ролі.

Сезон: 3

Коли: 1 березня

Де: Disney Plus

Трейлер

«Проблема» з Джоном Стюартом

The Problem With Jon Stewart

Шоу політичного коментатора, коміка, актора й режисера Джона Стюарта. У першій частині сезону він уже обговорив проблеми гендерної ідентичності та тему податків, і надалі кожен випуск буде присвячений конкретному соціально важливому питанню.

Сезон: 2, частина 2

Коли: 3 березня

Де: Apple TV+

Тизер

Перрі Мейсон

Perry Mason

Історія приватного детектива в Лос-Анджелесі, що оговтується після травми, отриманої на війні, і невдалого шлюбу, розвʼязуючи різноманітні злочини. У новому сезоні герой повернеться до попередньої справи, яка здавалася завершеною.

Сезон: 2

Коли: 3 березня

Де: HBO

Трейлер

Ти

You

Один із героїв намагатиметься вивести Джо на чисту воду та показати його злочинну натуру. А ще, здається, головний персонаж знайде свою покійну дружину.

Сезон: 4, частина 2

Коли: 9 березня

Де: Netflix

Трейлер

Тед Лассо

Ted Lasso

Комедійний спортивний серіал, який полюбляють навіть ті, кого не цікавить футбол. Команда має повернутися до колишнього високого рівня та слави, тож гравцям доведеться дедалі частіше забувати про особисте життя на футбольному полі.

Сезон: 3

Коли: 15 березня

Де: Apple TV+

Трейлер

Тінь і кістка

Shadow and Bone

Новий сезон обіцяє нових персонажів, нових монстрів і навіть романтичну інтригу. Небезпека тільки починається, а генерал Кіріган повертається із сильнішою армією монстрів-тіней, яких неможливо знищити.

Сезон: 2

Коли: 16 березня

Де: Netflix

Трейлер

Шершні

Yellowjackets

Виконавчий продюсер Джонатан Ліско говорить, що центральною темою сезону стане жіночий гнів. Кожна героїня зіткнеться зі своєю справжньою сутністю.

Сезон: 2

Коли: 24 березня

Де: Showtime

Тизер

Спадщина

Succession

Історія про мільярдера, нащадки якого змагаються за посаду нового CEO в родинній медіаімперії. У четвертому сезоні прірва в родині стане ще відчутнішою через бізнес.

Сезон: 4

Коли: 26 березня

Де: HBO, HBO Max, Sky, NOW

Трейлер

Одинока пʼяна жінка

Single Drunk Female

У центрі серіалу – двадцятирічна Саманта, яка має алкогольну залежність. Вона починає нове життя, одужуючи від хвороби. У другому сезоні ми побачимо Саманту, яка півтора року не вживає алкоголю й помічає життя, «варте святкування».

Сезон: 2

Коли: 12 квітня

Де: Freeform

Небезпечна вечірка

The Afterparty

Глядачі стануть свідками нового вбивства під час весілля, а кожен епізод розповість про злочин із погляду різних героїв.

Сезон: 2

Коли: 28 квітня

Де: Apple TV+

Керувати світом

Run the World

Три найкращі подруги знову обʼєднаються, щоб поговорити про стиль, стосунки, карʼєру та життєві виклики, які трапляються на шляху тридцятирічної темношкірої жінки в Гарлемі.

Сезон: 2

Коли: 26 травня

Де: Starz

Ненсі Дрю

Nancy Drew

Герої серіалу дорослішають, переїжджають із батьківського будинку та мають пройти особисту трансформацію, яка в кожного буде своєю. Попри різні життєві та карʼєрні шляхи, зʼявиться таємниця, що знову обʼєднає їх у роботі.

Сезон: 4

Коли: 31 травня

Де: The CW

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.