Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СеріалиКохання й інтриги. Що треба знати про серіал «Королева Шарлотта: історія Бріджертонів»

Довгоочікуваний спіноф популярних «Бріджертонів»

Кохання й інтриги. Що треба знати про серіал «Королева Шарлотта: історія Бріджертонів» — Серіали на Wonderzine

4 травня на Netflix стартував спіноф історичної драми про вищий світ Лондона «Бріджертони» – «Королева Шарлотта: історія Бріджертонів».

Він встиг зібрати багато схвальних оцінок і відгуків критиків із різних видань. Окрім поширених характеристик на кшталт «красиве» й «емоційне», шоу називають, наприклад, розумним: адже воно «знову й знову вдихає життя в старі теми». А також пишуть про те, що воно «відкриває чуттєву, інтелектуальну нову сторону франшизи, що інтригує».

Розповідаємо про те, що очікувати від сюжету, естетики й акторського складу нового серіалу.

Текст: Марія Васильєва

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

Про що

Окрім спінофа, серіал грає роль приквела до основної історії, тобто оповідає події, що відбулися до початку її першого сезону. Тому, якщо ви досі не бачили серіал, можна сміливо починати саме з «Королеви Шарлотти». Сюжет розгортається довкола особистісного й соціального становлення юної принцеси Шарлотти, яка приїздить до Лондона зі Священної Римської імперії. Тут вона покликана стати дружиною короля Георга, але, як це часто було в той час, за домовленістю, а не з власної волі. Утім, за щасливим збігом обставин пара закохується. Ці події дають початок не лише любовній історії найвідоміших осіб країни, а й суспільним метаморфозам, до яких виявилися готовими далеко не всі.

Першоджерело «Бріджертонів» – серія книг авторства Джулії Квінн. Воно засноване на реальних історичних подіях. Тимчасом як приквел багато в чому є фікшеном. Але прототипом головної героїні стала справжня постать королеви Софії Шарлотти Мекленбург-Стреліцької. За словами Бели Баджарії (голови глобального телебачення Netflix), мало хто з глядачів знав хоча би щось про історію Шарлотти, поки «Бріджертони» не представили її світові. Тому в спінофі очікуємо на її якісне розширення й деталізацію.

Естетика

Естетика й художні рішення спінофу суголосні з тим, що можна побачити в основному серіалі. Оскільки це історична костюмована драма, велика увага приділяється зовнішньому вигляду персонажів. У «Королеві Шарлотті» цей підхід із великою увагою до деталей і захоплення ними. Одяг тут є також дуже функціональним як розкриття захоплень і смаків героїв, тобто значної частини їхніх особистостей. Водночас творці зауважують, що вони намагалися відтворити реальні модні тенденції епохи, у якій відбуваються сюжетні події.

Упродовж роботи над серіалом було створено декілька тисяч авторських костюмів й аксесуарів, зокрема ювелірних прикрас.

Хто знімає(ться)

Можна багато жартувати про квотну політику Netflix, але як у «Бріджертонах», так і в спінофі вони роблять сміливу й важливу справу. Королеву Шарлотту в різному віці грають акторки змішаного расового походження: Індія Амартефіо й Голда Рошевель. З очевидністю, це не найбільш історично точне рішення, адже довкола африканського походження Софії Шарлотти немає консенсусу дослідників. Але, за словами продюсерів, їхні проєкти не уроки історії й не документальне кіно. Тому, запрошуючи на роль королеви небілих виконавиць, творці серіалу значно розширюють суспільні уявлення про те, якими персонажами в популярному кіно можуть бути представники етнічних груп. Із яких міркувань це робиться насправді, інше питання. У будь-якому разі на перший погляд сприймається як прогресивне рішення.

За словами Індії Амартейфіо, їй, як акторці, дуже поталанило з роллю, зокрема за рахунок своєрідної емоційності героїні: «Вона завжди скаже те, що думає, але водночас і покаже це вам».

Зі складу основного серіалу в спінофі беруть участь Голда Рошевель, Рут Геммел, Аджоа Андо і Г’ю Сакс. Новими акторами стали, окрім Індії Амартейфіо, Корі Мілкріс, Кеті Боейбен, Сем Клеммет, Кір Чарльз, Річард Каннінгем, Мішель Ферлі, Роб Мелоні, Тунджі Касім. Сиріл Нрі, Арсема Томас і Конні Дженкінс-Грейг.

Сценарій спінофу написала виконавча продюсерка «Бріджертонів» Шонда Раймс. Продюсерами стали Том Веріка й Бетсі Бірс, які в минулому вже співпрацювали з Раймс в інших проєктах. Веріка також зайнявся режисурою. Дизайнерками костюмів стали Лін Паоло й Лора Фрекон, чиї роботи в інших фільмах здобули кілька нагород.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.