Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКабмін дозволив використовувати деякі препарати з канабісом у медичних цілях

Для полегшення побічних ефектів хіміотерапії та спазмів

Кабінет міністрів дозволив використовувати два препарати з канабісом у медичних цілях. Постанову розмістили на сайті уряду.

Уряд дозволив уживати препарат «Набілон», у який входить синтетичний канабіноїд, що імітує дію ТГК (психоактивна сполука в марихуані, відповідає за почуття ейфорії, піднесення – ред.), і «Набіксімолс», до складу якого входять ТГК й канабідіол (сполука в марихуані, яка не є психоактивна – ред.) натурального походження.

«Набілон» застосовується для полегшення побічних ефектів після хіміотерапії раку, зокрема сильної нудоти та викликаних прийомом протипухлинних лікарських засобів. Препарат «Набіксімолс» застосовується для полегшення болю спазмів у хворих на розсіяний склероз.

Медичний канабіс дозволено використовувати багатьох країнах світу, зокрема в Канаді, Австралії, у 33 штатах та окрузі Колумбія в США. У жовтні в Україні презентували законопроєкт про медичний канабіс. Представники пацієнтських організацій та активісти заявляють, що на використання канабісу в медичних цілях чекають діти з епілепсією, пацієнти з онкологією, хворобою Паркінсона, псоріазом, ПТСР, депресією, паліативні хворі.


Раніше ми розповідали про людей, які вживають канабіс у медичних цілях.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.