Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьУ Польщі набув чинності закон про заборону абортів

Проти нього восени відбувалися масові протести"

27 січня уряд Польщі заявив, що рішення Конституційного суду про заборону абортів, повинно негайно набути чинності. Про це розповідає The Guardian.

Тепер у Польщі аборти дозволені лише в разі зґвалтування, інцесту або загрози здоров’ю та життю матері, що становить лише приблизно 2% офіційних причин абортів за останні роки.

Раніше оприлюднення закону, а отже, і набуття чинності відклали через масові протести жителів Польщі наприкінці жовтня – на початку листопада. За приблизними оцінками, на протести вийшло 400 тисяч людей. Після цього уряд запропонував піти на переговори та досягти компромісу в цьому питанні.

«Було б добре витратити трохи часу на діалог і пошук нової позиції в цій ситуації. Вона складна й викликає багато емоцій», – заявив на початку листопада керівник кабінету прем'єр-міністра Міхал Дворчик польським ЗМІ.

Водночас 5 з 15 суддів не погодились із рішенням заборонити аборти. А голова опозиційної партії Борис Будка заявив, що «жоден законослухняний уряд не повинен поважати це рішення».

Фото: Wikipedia

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.