Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяКоролева-консорт Камілла засудила «глобальну пандемію насильства щодо жінок»

«Ми пам’ятаємо жінок, які загинули від рук незнайомця чи рідної людини»

Королева-консорт Камілла засудила «глобальну пандемію насильства щодо жінок» і закликала припинити ці «жахливі злочини». Її виступ на заході в Букінгемському палаці вкотре підкреслив загрозу домашнього насильства й насильства щодо жінок. Про це пише BBC.

«Сьогодні ми об’єднуємося, щоб протистояти тому, що справедливо називають глобальною пандемією насильства щодо жінок. Після зіткнення з такими викликами може бути важко зрозуміти, які практичні кроки ми можемо вжити, щоб почати змінювати ситуацію», – сказала Камілла.

Її виступ відбувся на тлі кампанії «16 днів активізму проти насильства». За словами Камілли, за цей період понад 2000 жінок у світі загинуть від рук партнера або члена родини, тимчасом як лише в Англії й Уельсі зафіксують понад 3000 випадків зґвалтувань.

Королева-консорт наголосила на важливості пам’ятати жінок, які загинули внаслідок насильства, а також вислуховувати тих, хто постраждав від нього.

«Ці жінки, на жаль, більше не можуть говорити за себе. Але ми слухаємо тих, хто може», – додала Камілла.

Серед присутніх на прийомі в Букінгемському палаці була також перша леді України Олена Зеленська. Вона виступила з промовою, яку присвятила постраждалим від російського насильства під час війни в Україні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.