Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Життя7 небанальних застосунків для читання, медитацій і прогулянок із собакою

7 небанальних застосунків для читання, медитацій і прогулянок із собакою
 — Життя на Wonderzine

Облік фінансів і зниження тривожності

Через зміни в буденному житті та постійне перебування вдома може здаватися, що нам усе складніше проводити час продуктивно. Хтось відчуває, що не використовує його з користю, а комусь просто не вистачає чогось нового. Ми вже писали про найзручніші застосунки для відстеження менструальних циклів. А сьогодні радимо сім мобільних платформ, які допоможуть урізноманітнити буденність, знайти нові захоплення, навчитися керувати фінансами й навести лад у думках.

Calm

Мрієте про те, щоб улюблені зірки читали вам казки на ніч? Тоді вам може сподобатися Calm – один із найпопулярніших застосунків для сну. «Наша мета – зробити світ більш щасливим і здоровим», – пишуть засновники Алекс Тью та Майкл Актон Сміт. Ідея створення Calm спала на думку Сміту, коли він страждав від безсоння та головного болю.

Сьогодні Calm вважають одним із найкращих застосунків для медитації та покращення сну. Завдяки запровадженню ідеї казок на ніч їм вдалося виділитися серед конкурентів. «Люди сміялися з нас, коли ми говорили, що збираємося створювати казки на ніч для дорослих, – розповідає Майкл Актон Сміт. – Але якщо ідея використовувати філософські роздуми Меттью Мак-Конегі як засіб для сну може видатися трохи смішною, у стратегії, яка стоїть за цим, немає нічого смішного». Також користувачі Calm можуть послухати казку на ніч від Люсі Лью, Келлі Роуленд і Гаррі Стайлса.

У застосунку також доступні сеанси медитації від 3 до 25 хвилин, тому ви можете підібрати ідеальну тривалість для свого графіка. Перелік тем також доволі різноманітний: заспокоєння дітей, вдячність, керування стресом, зниження тривожності та багато інших. Також ви отримуєте власний календар, за яким можете вести облік медитацій і витраченого на них часу. Базові функції Calm є безкоштовними, проте користувачі мають змогу придбати майстер-класи на обрані теми або комплекс вправ «Спокійне тіло».

Доступний для iOS та Android

Pause

Pause – застосунок для відновлення уважності та підвищення стресостійкості. Він чудово підійде для тих, хто не має часу на медитації та інші методи боротьби з тривожністю. Використання Pause не потребує ніяких зусиль: користувач водить пальцем кольорову точку на екрані, а за хвилину телефон починає легенько вібрувати під заспокійливі звуки. За словами розробників, це знижує рівень мозкової активності та, відповідно, стресу.

Засновником Pause є UX-дизайнер Пенг Ченг. За його словами, у певний період життя йому стало важко справлятися з великою кількістю щоденного стресу, але він не міг знайти вдалого засобу боротьби з цим відчуттям. Так йому спало на думку створити Pause, в основу якого закладені традиційні китайські оздоровчі вправи Tai Chi, або тайцзіцюань. Головними особливостями цього виду спорту є плавні, безперервні та повільні рухи. Заспокійливий ефект від використання Pause був підтверджений електроенцефалограмами та фахівцями Університету Сассекса.

Доступний для iOS та Android

Waterlogged

Як часто ви п’єте чисту воду замість звичної кави або пакетованого соку? Якщо ви не задоволені своєю відповіддю, радимо завантажити Waterlogged. Він був створений шість років тому й досить швидко став одним із фаворитів серед застосунків для відстеження кількості випитої води.

Головна його перевага – персоналізація. Спочатку користувач вказує свою норму споживання води та об’єм місткості, яку використовує. Вибравши відповідну, він бачить її зображення посередині екрану. Це може бути пляшка, стакан або фото, яке можна завантажити самостійно. Потім треба зафіксувати, скільки води випито. Також є можливість просто сфотографувати порожню пляшку, а Waterlogged сам виконає підрахунок.

Інтерфейс застосунку доволі простий у використанні. Щоб оцінити прогрес, на головному екрані можна знайти піктограму пляшки, яка заповнюється протягом дня. Також можна подивитися кількість випитої води за тиждень або рік. За преміумпідпискою, вартістю 3,99 долара, можна отримувати щоденні нагадування, якщо ви забули випити необхідну кількість води. Цей застосунок чудово підійде для набуття корисної звички.

Доступний для iOS та Android

Rundogo

Відстеження спортивних вправ ще ніколи не здавалося таким веселим. А все тому, що робите ви це не наодинці. Застосунок із милою назвою Rundogo підійде вам, якщо ви маєте вдома собаку й хочете трохи урізноманітнити прогулянки зі своїм чотирилапим другом.

Для початку потрібно встановити параметри свого собаки: вагу, вік і породу. Потім обрати різновид активностей, який найчастіше практикуєте або хочете спробувати вперше. У списку є біг, велоспорт, звичайна прогулянка та навіть види спорту, у яких беруть участь собаки. Ефективність вправ вираховується для господаря та улюбленця окремо. Застосунок фіксує дату, тривалість і вид активності, тож ви завжди можете перевірити свої успіхи.

У Rundogo є можливість слідкувати за своїм шляхом на карті та навіть публікувати тренування. Тут ви можете знайти однодумців, спілкуватися з друзями та шукати ідеї для наступних активностей. До преміумверсії входять блокування реклами та взаємодія з іншими застосунками на вашому телефоні.

Доступний для iOS та Android

Perspective

Хіба не цікаво порівняти, як ви відчували себе та чим займалися, наприклад, місяць тому? Застосунок Perspective дає саме таку можливість. Він чудово підійде тим, хто не має часу вести щоденник, проте хоче прослідкувати за своїм графіком і внутрішнім станом.

Від паперового блокнота Perspective відрізняється різноманітністю функції: тут можна завантажувати фото, відмічати настрій за допомогою смайликів, а також відповідати на додаткові питання, які ставить щоденник. У застосунку є розділ «Інтереси». Ви створюєте список великих або малих бажань, а потім позначаєте, чи був час займатися улюбленою справою. Наприкінці тижня можна поставити оцінку в залежності від того, як вдало він пройшов.

Інтерфейс Perspective доволі мінімалістичний, тож нічого не буде відволікати від поставлених завдань і концентрації на власних враженнях. Усі дані зберігаються у «хмарі» й синхронізуються на різних пристроях, тож можна не переживати за вміст щоденника в разі зміни мобільного пристрою.

Доступний для iOS

Spendee

Якщо вам потрібен застосунок, який врятує від спонтанних покупок на карантині, радимо придивитися до Spendee, який вважається одним із найлегших у використанні.

На Spendee можна вести список витрат і доходів, а також слідкувати за заощадженнями на певну подію, наприклад, подорож або весілля. Тут ви маєте змогу створювати кілька віртуальних гаманців, що є чудовим бонусом для тих, у кого не одна банківська картка. Щоб уникнути зайвих витрат, у цьому застосунку можна планувати бюджет: скільки ви витрачатимете на їжу, розваги та інше.

Застосунок безкоштовний, але за допомогою платної версії ви можете прив’язати до акаунту свою банківську картку, вести спільний бюджет з іншими користувачами й додавати необмежену кількість списків.

Доступний для iOS та Android

The Pattern

Ще минулого року цей астрологічний застосунок був чи не найобговорюванішим у мережі. Усе почалося з відео актора Ченнінга Тейтума, у якому він ділиться своїми враженнями від використання The Pattern. Після того, як відео стало вірусним, усім захотілося перевірити точність опису та прогнозів у застосунку. Тоді ж почалися теорії, чи дійсно через аналіз нашої натальної карти ми можемо передбачити ті чи інші події та наші реакції на навколишній світ?

Цей застосунок, заснований американською акторкою Лізою Донован, відрізняється від інших аналогів своєю точністю та інформативністю. Тут ви не побачите банального опису на основі того, що ви народилися в сузір’ї Стрільця або Козорога. У The Pattern ви можете дізнатися про себе щось нове, навіть те, що ніколи не помічали або, можливо, не хотіли визнавати. Для цього треба створити профіль і ввести інформацію вашої карти народження: ім’я, дату, місце та час. Цікавим доповненням є можливість прочитати про цикли свого життя, які обмежені датами та певними особливостями, або перевірити свою сумісність із партнером чи партнеркою.

Доступний для iOS та Android

Текст: 

Анастасія Матрунич

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.