Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Здоров'яУсе циклічно: 5 зручних мобільних застосунків для трекінгу місячних

Усе циклічно: 5 зручних мобільних застосунків для трекінгу місячних — Здоров'я на Wonderzine

З порадами експертів і класним дизайном

Відстежувати менструальний цикл корисно відразу з кількох причин. По-перше, місячні не застануть вас зненацька, а під рукою точно будуть комфортні засоби гігієни. По-друге, це допоможе краще зрозуміти природу симптомів (від болю в грудях до здуття живота чи втоми), які можуть виникати на різних фазах.

Ми протестували популярні застосунки для трекінгу циклу й обрали п’ять з найкращим функціоналом та інтерфейсом.

Flo

Доступний для iOS та Android

Flo – найпопулярніший health-застосунок в App Store, яким щомісяця користуються 34 мільйони людей. Над контентом для застосунка працюють 50 медичних експертів, а в списку партнерів сервісу фігурує Фонд ООН у галузі народонаселення.

Flo досить чітко вираховує дати місячних та овуляції, дозволяє відстежувати 70+ симптомів на різних фазах циклу та підбирає релевантну інформацію залежно від цих критеріїв. Наприклад, якщо ви відзначили, що маєте липкі виділення, застосунок видасть вам замітку професора гінекології про те, що це може означати.

Для тих, хто планує вагітність або хоче її відстежувати, тут є спеціальний режим Pregnancy Mode. Зручною є й опція побудови графіків: показники, які ви маркуєте щодня та щомісяця, можна порівнювати – це дає змогу не пропустити тривожні сигнали, з якими варто звернутися до лікаря.

У безкоштовній версії Flo ви можете користуватися чат-ботом, який на ваш запит трактуватиме різні симптоми. Утім за детальні персоналізовані рекомендації та необмежений доступ до контенту доведеться заплатити. Доступ до преміумверсії з більшим функціоналом і доступом до навчальних курсів від експертів коштує $9,99/місяць або ж $49,99/рік.

Ще одна приємна фішка Flo – ком’юніті, до якого можна долучитися через вкладку із «секретними чатами». На жіночому форумі, вбудованому прямо в застосунок, можна поспілкуватися на теми інтимного здоров’я, стосунків, сексу й догляду за тілом.

FitrWoman

Доступний для iOS та Android

FitrWoman – зручний варіант для жінок, які хочуть побудувати грамотний режим тренувань відповідно до менструального циклу. Застосунком користуються професійні спортсменки: партнерами FitrWoman є жіноча національна збірна з футболу США й жіночий футбольний клуб «Челсі».

Окрім стандартних функцій на кшталт трекінгу симптомів, застосунок пропонує рекомендації з фізичної активності та харчування, які відповідають вашій фазі циклу. Наприклад, пояснює, що після овуляції через підвищення рівню прогестерону вам може знадобитися більше часу на відновлення після тренувань.

Щоб рекомендації були точнішими, застосунок можна синхронізувати зі Strava – програмою для трекінгу бігу, плавання та сайклінгу. Ще один бонус FitrWoman – вкладка з рецептами страв, які будуть корисні до та після тренувань.

Професійним тренерам пропонують придбати підписку на FitrCoach. Цей сервіс синхронізується з FitrWoman і дозволяє моніторити цикли атлеток, щоб оптимізувати графік тренувань залежно від їхньої фізіології.

Cycles

Доступний для iOS

Застосунок Cycles з мінімалістичним інтерфейсом – перший трекер, який пропонує ділитися інформацією про менструальний цикл із партнером або партнеркою. Це допоможе їм краще розуміти ваші фізіологічні потреби, а вам як парі – легше організовувати спільне дозвілля або планувати вагітність.

Як і в інших трекерах, у Cycles можна фіксувати тривалість та інтенсивність місячних, визначити приблизний день овуляції чи дати можливого ПМС. Кожну з фаз циклу супроводжує невеликий текст-роз’яснення про те, що саме відбувається з організмом і які симптоми на цьому етапі вважаються нормою.

Якщо передплатити персоналізовану преміумверсію ($29.99/рік) і сумлінно відзначати свою симптоматику, застосунок відстежуватиме ці патерни та формуватиме досить точні припущення. Наприклад, підкаже, що в той чи той день ви можете відчувати біль у попереку, чи порадить звернутися до лікаря через часті скарги на безсоння чи діарею.

Glow Period, Fertility Tracker

Доступний для iOS та Android

Glow можна використовувати для трекінгу циклу чи прицільно з метою планування вагітності. Вказати вашу ціль застосунок попросить уже на старті, обирати доведеться між «завагітніти» й «уникнути вагітності». Якщо відкинути не надто коректні формулювання, застосунок є непоганим варіантом для відстежування й аналізу симптомів на різних фазах.

Звіт з усіма симптомами за останній час можна сформувати у форматі PDF і надіслати своєму гінекологу. У тому ж форматі Glow пропонують скласти «медичну картку» – анкету з деталями на кшталт методу контрацепції та наявності хронічних захворювань.

Як й у Flo, у Glow є вкладка з ком’юніті, де проходять жваві обговорення на теми ПМС, контрацепції та вагітності, але через перевантажений інтерфейс зрозуміти, що до чого, тут дещо складно.

Також у застосунку можна читати статті на теми здоров’я та психології, обирати продукти (від менструальної чаші до підводки) за рекомендаціями інших користувачів і брати участь у голосуваннях дня.

Реклама преміумверсії Glow ($59,99 за безліміт) досить нав’язлива, але будемо вважати це платою за безкоштовне користування.

Clue

Доступний для iOS та Android

Clue – гендерно-нейтральний та інклюзивний застосунок для всіх, хто має менструацію. Він дозволяє відстежувати періодичність місячних, інтенсивність виділень, коливання настрою та десятки різних симптомів – від стану шкіри до тяги до головного болю. Також до Clue можна вносити показники базальної температури й результати тестів на овуляцію, це допоможе системі більш точно передбачити дати «фертильного вікна». Щоб ви не пропустили овуляцію, початок місячних або час прийому протизаплідного засобу, Clue може надсилати вам сповіщення.

Підказки та навчальний контент Clue створений на базі доказової медицини. Тут є багато безкоштовних статей на тему контрацепції та фертильності, які пройшли експертний фактчек. Ба більше, Clue самі спонсують наукові дослідження на тему менструації та просять користувачів придбати платну підписку ($29.99/рік), щоб їм у цьому допомогти. На знак подяки передплатники Clue Plus отримують щомісячного листа з аналізом власного циклу та доступ до більшої кількості корисного контенту.

Текст:

Таїсія Куденко

редакторка Wonderzine Україна

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.