Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнців з окупованих територій примусово поміщають у кримські в’язниці – Джапарова

Перша заступниця міністра закордонних справ виступила на сесії Ради ООН

Війська рф примусово вивозять українців з окупованих територій і поміщають їх у кримські в’язниці. За відмову співпрацювати з окупаційними «адміністраціями» убивають. Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова на 34-й сесії Ради ООН з прав людини в Женеві, повідомляє «Укрінформ».

«Ми отримуємо тривожну інформацію від правозахисників про використання кримських в’язниць для українців, незаконно утримуваних і примусово переселених з новоокупованих територій моєї країни, зокрема з Херсона. Також росіяни запустили новий проєкт – створення так званої «херсонської народної республіки», шантажуючи людей, убиваючи лише за відмову співпраці з колабораційною «новою адміністрацією». Ідеться про Мелітополь, Маріуполь та інші міста», – наголосила Джапарова.

Перша заступниця міністра закликала до рішучих дій і наголосила на кричущих порушеннях прав людини, зафіксованих у районах Київської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей наприкінці лютого та протягом березня, коли там перебували росіяни.

«Тисячі невинних мирних жителів були страчені в присутності членів їхніх сімей, жінки, зґвалтовані на очах їхніх дітей, цілі родини заживо поховані під уламками зруйнованих будівель. Російська влада відповіла на ці звірства по-своєму, усе заперечуючи, поширюючи дезінформацію, присвоюючи вищі звання бригаді, яка скоїла ці злочини в місті Буча», – сказала Джапарова.

У своїй промові вона також згадала Маріуполь та українських захисників, які тримають позиції на «Азовсталі» і потребують термінової допомоги.

«Війна москви, розпочата з порушенням Статуту ООН і фундаментальних принципів міжнародного права, є війною проти всіх нас. І лише тоді, коли світ буде солідарним з українським народом, це зло можна перемогти», – підсумувала Джапарова.

Фото: Emine Dzheppar / Facebook

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.