Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниРада Церков вкотре закликала уряд не ратифікувати Стамбульську конвенцію

Щоб запобігти «ескалації напруженості та розколу українського суспільства»

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій вкотре виступила проти ратифікації Конвенції Ради Європи про запобігання домашньому насильству та насильству щодо жінок. Про це повідомили на сайті ВРЦіРО.

Стало відомо, що питання про ратифікацію Стамбульської конвенції внесено до порядку денного засідання парламенту в понеділок, 20 червня. Як зазначили у зверненні, намагання ратифікувати Стамбульську конвенцію в умовах воєнного часу та наявності в суспільстві протилежних поглядів щодо такої ініціативи «спровокують нову хвилю громадських протестів, невдоволення, критики в адресу керівництва України».

Релігійні діячі вкотре наголосили, що Стамбульська конвенція поряд із нормами, спрямованими на боротьбу з домашнім насильством, запроваджує поняття «гендер» як ідеологічний концепт самоідентифікації людини. Вони додали, що з цим не можуть погодитися релігійні спільноти України

«Ігнорування факту наявності біологічних статей, які характеризують жінку або чоловіка, і пов’язане з цим зобов’язання навчати дітей нестереотипним гендерним ролям несе загрози спотворити в молодого покоління свою статеву ідентичність, популяризувати одностатеві сексуальні стосунки та поширити випадки захворювання на гендерну дисфорію серед дітей і молоді», – ідеться у зверненні.

ВРЦіРО закликала голову Верховної Ради та парламентарів не розглядати питання ратифікації, щоб «запобігти ескалації напруженості та розколу українського суспільства».

Фото: Анна Монастирська

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.