Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНа Франківщині суд закрив справу про домашнє насильство, бо його вчинили не вдома

Чоловіка, який погрожував дружині, звільнили від відповідальності

Івано-Франківський міський суд звільнив від відповідальності за домашнє насильство чоловіка, який погрожував своїй дружині фізичним насиллям. Зокрема, це рішення пояснили тим, що жінка постраждала не вдома. Про постанову суду написало місцеве видання «Галка».

У поліцейському протоколі вказано, що 25 травня, близько 12 години, чоловік «вчинив насильство психологічного характеру щодо своєї дружини на місці її роботи, а саме ображав нецензурною лексикою та погрожував фізичною розправою, чим вчинив адміністративне правопорушення».

Чоловіка звинувачували за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП (вчинення насильства у сім'ї), що передбачає від 30 до 40 годин громадських робіт чи адмінарешт на строк до 7 днів. На судовому засіданні кривдник не визнав своєї провини та пояснив, що останнім часом у них із дружиною виникають конфлікти та що вони не живуть разом.

«Під час розгляду справи не встановлено, що чоловік вчиняв щодо потерпілої дії, які б вказували на вчинення ним домашнього насильства, у результаті чого потерпіла почувала б себе емоційно невпевненою, заляканою та нездатною захистити себе. Крім цього, подія відбувалася на території ліцею №1, де працює жінка, а не на місці її проживання», – ідеться в тексті постанови.

Зрештою суддя звільнила чоловіка від адміністративної відповідальності.

21 червня президент України Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію Стамбульської конвенції. Більше про важливість ратифікації цього документа читайте за посиланням.

Фото: Etsy

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.