Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ ЗСУ з’явиться уніфікована військова форма для жінок – Міноборони

За підтримки двох волонтерських ініціатив

Збройні сили України введуть уніфіковану військову форму для жінок. Про це повідомляє BBC News Україна з посиланням на Міноборони.

У наказі міністерства оборони затверджено єдиний стандарт уніформи – чоловічий. Лише парадна форма має жіночі розміри. Як зазначає депутатка Київради Ірина Никорак, жінкам доводиться перешивати військову форму або пристосувати її булавками та тактичним ременем у польових умовах.

У зв’язку з цим в Україні запустили дві ініціативні групи, які працюють спільно. Перша – група волонтерів за підтримки офісу президента в межах проєкту першої леді «Безбар’єрність». Друга – Arm Women Now на чолі з Іриною Никорак.

Волонтерів попросили проаналізувати світовий досвід щодо жіночої форми в інших арміях і звернути увагу на типи фігур, щоби на перших етапах індивідуально підбирати одяг жінкам. «Робота триває, усі злагоджено працюють і взаємодіють зі службою стандартизації міноборони. Справа рухається, сподіваємося, незабаром буде результат. Пріоритет із виробництва – українські підприємства», – розповіли в Міноборони.

Ірина Никорак поділилася, що вже цього тижня захисницям безоплатно передадуть першу партію штанів, кітелів і тактичної білизни, щоб протестувати та переконатися, що форма функціональна та зручна.

Як зазначає BBC Україна, військовослужбовиці вітають ініціативу, але водночас розповідають, що одяг – лише верхівка айсберга багатьох проблем, повʼязаних із гендерною рівністю.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.