Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСША передали Україні пів мільйона доз вакцини проти COVID-19

Єврокомісія попереджає про ризик нової хвилі

Сполучені Штати передали Україні майже 500 тисяч доз вакцини проти COVID-19. Про це повідомляє Держдеп США.

«Ми пишаємося тим, що підтримуємо народ України в її боротьбі з COVID-19», – йдеться в повідомленні. Водночас не уточнюється, яку вакцину якого виробника вирішили передати Україні. До цього в країні застосовувалися американські вакцини Pfizer і Moderna.

Окрім цього, єврокомісарка з охорони здоров’я й безпеки харчових продуктів Стелла Кіріакідес повідомила про «тривожне зростання пандемії» й попередила, що взимку на держави-члени ЄС може чекати нова хвиля COVID-19.

«На жаль, у кількох країнах відбулося тривожне зростання пандемії. Протягом останніх двох місяців ми готувалися до осені й зими, повністю усвідомлюючи, що наступна хвиля пандемії не може й не повинна додатково обтяжувати нашу економіку чи наше суспільство, особливо в той час, коли на нього вплинула війна та вторгнення в Україну й інфляція», – сказала Кіріакідес.

Вона додала, що члени ЄС повинні прискорити повторну вакцинацію проти коронавірусу для людей старше 60 років і вразливих груп.

Нагадаємо: в Україні дозволили введення другої бустерної дози вакцини проти коронавірусної хвороби людям від 60 років, а також людям віком 18–59 років із хворобами, які підвищують ризик важкого перебігу COVID-19.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.