Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСпівзасновник шведської Amnesty залишив посаду через незгоду зі звітом про ЗСУ

Пер Вестберг працював в організації майже 60 років

Співзасновник шведського підрозділу Amnesty International Пер Вестберг оголосив, що залишає організацію через звіт, у якому звинуватили ЗСУ у створенні небезпеки для цивільних. Про це пише «Громадське» з посиланням на Expressen.

«Я є членом [організації] вже майже шістдесят років. З важким серцем через заяви Amnesty щодо війни в Україні я закінчую свою довгу і плідну співпрацю», – повідомив Вестберг.

Вестберг став співзасновником шведського підрозділу організації в 1964 році. Він нагадав, що на початку свого існування Amnesty працювала над звільненням політв’язнів, проте після цього поступово, «іноді спірно», розширила свій мандат.

Раніше міжнародна правозахисна організація Amnesty International опублікувала доповідь, де звинуватила ЗСУ у використанні цивільних об’єктів і наражанні українців на небезпеку. У відповідь її розкритикували представники української влади, а деякі співробітники українського офісу Amnesty International, що не був причетний до звіту, пішли з посади.

Згодом стало відомо, що Amnesty International використала свідчення людей, які знаходилися під тиском у фільтраційних таборах і в’язницях на тимчасово окупованих територіях.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.