Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДержкіно опублікувало заяву щодо реорганізації «Довженко-Центру»

Там запевнили, що це не передбачає ліквідацію кіноархіву

Державне агентство України з питань кіно опублікувало заяву у відповідь на новину про реорганізація «Довженко-Центру». Там наголосили, що це не передбачає його ліквідацію чи звільнення працівників, як про це кажуть у самому центрі.

В агентстві заявили, що питання реорганізації центру, який працює як кіноархів України, обговорювали ще задовго до повномасштабної війни, коли центр ще перебував у сфері управління Міністерства культури. Натомість війна «актуалізувала це питання».

Зі структури центру планують відокремити державне підприємство «Українська анімаційна студія», яке приєднали до «Довженко-Центру» у 2019 році.

Реорганізація також передбачає передання повноважень щодо архівування фільмів і кіноматеріалів, створених повністю або частково коштом держбюджету, а також копій фільмів, до державної установи «Науковий центр кінематографії України», який створили у 2011 році.

У Держкіно додали, що «Довженко-Центр» є лише зберігачем Фільмофонду, а не самим Фільмофондом й архівною установою, створеною для цього.

Усі інші функції й завдання, передбачені статутом, залишаться за центром. Ідеться про розвиток музейної справи, кінокультури й організацію тематичних заходів.

У Держкіно запевнили, що реорганізація не означає звільнення чи розпуск працівників. Їм пропонують місце роботи на аналогічних посадах у новій структурі. Зокрема, під час реорганізації центру буде утворено три самостійні юрособи, тож усі працівники зможуть отримати робоче місце в одній із цих організацій за своїм фахом.

Нагадаємо: у «Довженко-Центрі» повідомили, що Державне агентство України з питань кіно видало наказ про їхню реорганізацію. Там додали, що це фактично означає ліквідацію національного кіноархіву. 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.